هر آن‌ چه باید درباره‌ مدلینگ و فشن مدلینگ بدانید!

ارغوان خواجه محمدی
22 آوریل 2024
موضوعاتی که به آن می‌پردازیم

در دهه‌های اخیر، مدلینگ به یکی از شغل‌های مهم و جذاب دنیای مد تبدیل شده است. شغلی رویایی که افراد زیادی به دنبالش هستند. اگر شما هم دوست دارید به عنوان یک مدل کار کنید، خواندن این مطلب از مجله‌ی کمد سارک می‌تواند اولین قدم شما باشد.

شغل مدلینگ چیست؟

اول از همه بهتر است این شغل را تعریف کنیم؛ مدلینگ یک هنر است که به وسیله‌ی افراد با استعداد انجام می‌شود تا زیبایی، شخصیت، و استایل در دنیای مد را به تصویر بکشند. این هنر، نقش اساسی در تبلیغات، عکاسی و نمایش مدل‌های پوشاک دارد و به افرادی که این کار را انجام می‌دهند مدل گفته می‌شود.

 این شغل با داشتن ظاهری ایده‌آل گره خورده، اما برندها برای استخدام مدل‌ها فقط به دنبال ظاهر خوب نیستند. مدل‌ها باید بازیگرهای خوبی هم باشند و بتوانند سبک‌های مختلف زندگی را به تصویر بکشند.

انواع مدلینگ

حالا که تعریف این حرفه را خواندیم، خوب است انواع آن را نیز بشناسیم. مدلینگ انواع مختلفی دارد که با گسترش هر چه بیشتر این صنعت تعداد آن‌ها بیشتر و تخصصی‌تر هم می‌شود. مثلا در مدلینگ حتی شاخه‌ای به نام مدلینگ دست وجود دارد که به تبلیغات جواهرات و لوازم آرایشی مربوط می‌شود؛ پس اگر حتی یکی از اعضای بدن شما به زیبا بودن معروف است، شما شانس ورود به این صنعت را دارید.

مدلینگ دست

مدلینگ تبلیغاتی Commercial Modeling

تعریف مدلینگ تبلیغاتی در نام آن خلاصه شده است. این شاخه از مدلینگ به فشن محدود نمی‌شود و رسانه‌ها و صنایع گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد. کمپین‌های تبلیغاتی، عکس محصولات برندها و تبلیغات تلویزیونی همه از زیرشاخه‌های مدلینگ تبلیغاتی هستند و وظیفه‌ی شما به عنوان یک مدل، تبلیغ  یک محصول، سبک زندگی یا موارد دیگر است.

 در این شاخه استانداردهای قد و وزن چندان سختگیرانه نیستند؛ اتفاقا افراد با ظاهر متنوع برای نشان دادن شخصیت‌ و سبک‌های زندگی مختلف مورد توجه قرار می‌گیرند؛ به عنوان مثال، اگر قد کوتاهی دارید و به مدلینگ علاقه دارید، شانس شما در این بخش بیشتر است.

 استانداردهای انتخاب مدل تبلیغاتی به آژانس مدلینگ و به مشتری‌ یا برندی که قرار است با آن کار کنید، بستگی دارد.

مدلینگ تبلیغاتی

ران‌ وی مدلینگ Runway Modeling

ران‌وی مدلینگ که گاهی با نام فشن مدلینگ نیز استفاده می‌شود، بخشیست که ما معمولا صنعت مدلینگ را با آن می‌شناسیم. این بخش استانداردهای ظاهری سختگیرانه‌ای دارد که بیشتر آن‌ها به قد بلند و تناسب وزن با قد مدل مربوط می‌شود. داشتن صورت زیبا، استخوانی  و هم‌سویی آن با استانداردهای جهانی مد در مرحله‌ی دوم قرار می‌گیرد.البته  بسیاری اوقات داشتن صورت خاص و متفاوت از استانداردهای زیبایی چیزیست که دنیای مد به دنبال آن است.

در دنیای فشن امروز، روز به روز افزایش حضور مدل‌هایی معروف به پلاس‌سایز را هم مشاهده می‌کنیم. ما دوست داریم لباس‌هایی که قصد خرید آن‌ها را داریم به تن افرادی شبیه خودمان ببینیم که این موضوع نشان‌دهند‌ه‌ی تغییرات این صنعت است؛ شاید در آینده مدل‌های قد کوتاه هم به ران‌وی راه پیدا کنند.

فشن مدلینگ

ادیتوریال مدلینگ Editorial Modeling

این شاخه از مدلینگ به مجله‌های مد و رسانه‌های دیگر فشن مربوط می‌شود. مدلینگ ادیتوریال معمولا با عکس سروکار دارد و در ایران گاهی آن‌ را با نام فوتو مدلینگ نیز می‌شناسند.

 مدل‌هایی با قد کوتاه‌تر می‌توانند شانس موفقیت زیادی در این بخش داشته‌ باشند.

موضوع جالب دیگر درباره‌ی این شاخه از مدلینگ آن است که مدلینگ ادیتوریال به دلیل امکانات و پتانسیل‌هایش برای نوآوری و حضور عکاسان فشن، معمولا با خلاقیت پیوند خورده است. پس اگر انسان ماجراجویی هستید و از ژست‌های عجیب نمی‌ترسید، این شاخه برای شماست.

فشن مدلینگ

فیتنس مدلینگ Fitness Modeling

مدل‌های فیتنس مدلینگ معمولا برای تبلیغ برندهای ورزشی، باشگاه‌ها یا هر چیزی که به زندگی سالم و فعال مربوط باشد، استفاده می‌شوند. بر خلاف فشن مدلینگ که شاید در آن عضلات بزرگ و بسیار ورزیده ایده‌آل نباشد، در این شاخه داشتن عضلات ورزیده از استانداردهای اصلی محسوب می‌شود.

استایل مونوکروم چیست؟ چگونه می‌ توانیم یک استایل مونوکروم داشته باشیم؟
ادامه مطلب

فیت مدلینگ Fit Modeling

این شاخه از مدلینگ به پشت صحنه‌ی فشن بازمی‌گردد که افراد برای چک کردن دوخت، سایز و نشست پارچه استخدام می‌شوند.

مدلینگ صورت Face Modeling

مدلینگ صورت برای برندهای آرایشی، بهداشتی و جواهرات کاربرد دارد. داشتن پوست سالم و صورتی که طبق استانداردهای جهانی زیبا باشد یا داشتن صورتی با ویژگی‌های خاص از عوامل مهم آن است؛ مثلا داشتن ماه‌گرفتگی، خال یا ویتیلیگو چیزیست که برخی برندها را جذب می‌کند.

مدلینگ صورت

در آخر باید گفت که ما به دلیل گسترده نبودن صنعت فشن در ایران تمام شاخه‌های مدلینگ از جمله ران‌وی را در کشورمان نداریم و اکثر فرصت‌های مدلینگ در مدلینگ تبلیغاتی و صورت خلاصه می‌شوند. با این وجود، به عنوان یک مدل بهتر است تمام شاخه‌های این شغل را بشناسید.

شرایط مدل شدن چیست؟

در مطالب پیشین در مورد مهارت های یک مدل صحبت شده بود در ادامه به بررسی شرایط کلی مدل شدن می پردازیم. شرایط مدل شدن در هر کشور و شاخه‌ی مدلینگ فرق دارد اما به طور کلی می‌توان گفت:

 شرایط مدل مرد

 استاندارد جهانی قد برای مدلینگ مردان بین 185-195 سانتی‌متر است؛ اما در ایران قد 180 هم برای مدل شدن مناسب است و داشتن بدن ورزیده و متناسب هم از عوامل مهم است.

شرایط مدل زن

استاندارد جهانی قد برای مدلینگ زنان 173-180 سانتی‌متر است اما در ایران با قد 170 هم می‌توانید فعالیت کنید؛ هم‌چنین داشتن وزن متناسب با قد نیز از عوامل بسیار مهم است.

این استانداردها مربوط به شاخه‌ی ران‌وی مدلینگ هستند؛ اما افراد با استعداد و سخت‌کوشی هم وجود دارند که با قد کوتاه‌تر و بدن‌ توپر به عنوان مدل فعالیت ‌می‌کنند که در بخش مدل‌های سرشناس دنیای مد آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

مدلینگ تبلیغاتی

برای مدلینگ تبلیغاتی استانداردهای سختگیرانه‌ی کم‌تری وجود دارند و افراد کوتاه‌قد زیادی هم در این حوزه موفقند که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم. با داشتن یک پورتفولیوی خوب و ویژگی‌هایی که شما را از دیگران متمایز می‌کند، می‌توانید شانس موفقیت خود را بالا ببرید.

شرایط مدل شدن

به طور کلی باید سعی کنید ویژگی‌های زیر را در خود پرورش دهید:

1- اعتماد به نفس بالا.

2- شنونده‌ی خوبی بودن.

3- انعطاف در برابر تغییر.

4- روحیه‌ی کار تیمی.

5- مهارت‌های فیزیکی مثل انعطاف بالا.

6- توانایی حفظ آرامش در موقعیت‌های استرس‌زا.

7- علاقه‌مندی به فشن و دنیای آن.

پورتفولیوی مدلینگ چیست؟

اولین مرحله برای استخدام شدن به عنوان مدل، داشتن یک پورتفولیوست. پورتفولیو مجموعه‌ای از عکس‌ها و اطلاعات شماست که برای ارائه به مشتری‌ها و آژانس‌ها به آن نیاز پیدا خواهید کرد؛ اما نکات ساختن یک پورتفولیوی موفق چیست؟

عکس‌های حرفه‌ای را در پورتفولیوی خود جا دهید.

سعی کنید برای عکس‌ها که مهم‌ترین بخش پورتفولیوی شما هستند وقت بگذارید و از یک عکاس حرفه‌ای کمک بگیرید. تلاش کنید عکس‌ها ویژگی‌های خاص شما را به نمایش بگذارند که باعث شود شما در این صنعت پررقابت، متمایز از بقیه دیده شوید.

انعطاف‌پذیری خود را نشان دهید.

در عین حال که ویژگی‌های خاص خود را به نمایش می‌گذارید، باید نشان دهید که در محیط‌های مختلف و شرایط متنوعی آماده‌ی کار هستید و در واقع در کارتان انعطاف‌پذیرید.

 پس سعی کنید طیف متنوعی از عکس‌ها را در پورتفولیویتان جا دهید؛ زیرا شما به عنوان یک مدل درواقع مانند یک بوم نقاشی هستید که مشتری، محصول یا سبک زندگی‌اش را از طریق شما نشان می‌دهد.

برند سارک را بیشتر بشناسیم
ادامه مطلب

برای نشان دادن بیشتر خلاقیت و انعطاف‌پذیری می‌توانید از ویدیو و رسانه‌های مختلف نیز استفاده کنید.

بخش اطلاعات را فراموش نکنید.

قد، وزن، سن و سایر اندازه‌های بدن شما از بخش‌های مهم پورتفولیو هستند. هم‌چنین ویژگی‌های ظاهری دیگر مانند رنگ چشم، مو و ویژگی‌های خاص خودتان را هم درج کنید؛ مثلا داشتن مهارت‌های آکروباتیک، ماه‌گرفتگی و تتو.

بخش اطلاعات تماس

حتما صفحه‌ی جداگانه‌ای را به اطلاعات تماس مانند شماره تلفن و ایمیل اختصاص دهید تا آژانس‌ها و برندها بتوانند راحت‌تر با شما ارتباط برقرار کنند.

استخدام مدل: فرایند و مراحل

فرایند استخدام یک مدل در دنیای مد چگونه است؟ چه مهارت‌ها و ویژگی‌هایی برای یک مدل اهمیت دارد؟ این قسمت به جزئیات استخدام مدل خواهد پرداخت.

بعد از ساختن پورتفولیو زمان ورود حقیقی شما به صنعت مدلینگ است. در این‌جا بهتر است یک شاخه از مدلینگ را انتخاب کنید. بعد از انتخاب شاخه‌ی مورد نظر معمولا افراد به دنبال آژانس‌های مدلینگ می‌گردند که در بخش بعد ه طور کامل آن‌ را توضیح می‌دهیم.  برای استخدام شدن در یک آژانس مدلینگ، باید پورتفولیوی خود را ارسال کنید و سعی کنید نظر آن‌ها را جلب کنید. اما راه دیگری هم وجود دارد: آزمون‌های مدلینگ که مستقیما توسط برندها برگزار می‌شوند.

معنای آفیش در مدلینگ چیست؟

این اصطلاح چیزیست که در صنعت مد آن را زیاد می‌شنویم به طور خلاصه به معنای در دسترس بودن است. یعنی اگر برای کار ضروری با شما تماس گرفتند شما باید بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن خود را برسانید.

آژانس مدلینگ

آژانس‌های مدلینگ وظیفه‌ی وصل کردن مدل‌ها به مشتری‌ها را بر عهده دارند. آن‌ها معمولا ارتباطات زیادی در صنعت فشن و تبلیغات دارند که می‌تواند شانس استخدام شدن را چند برابر کند. البته آن‌ها معمولا به صورت کمیسیون درآمد خود را کسب می‌کنند و بخشی از درآمد شما به آن‌ها تعلق پیدا می‌کند.

آژانس‌های مدلینگ تأثیر زیادی در بهبود کار شما نیز دارند. اگر با یک آژانس مدلینگ همکاری کنید، معمولا به شما آموزش‌هایی از قبیل ژست گرفتن، راه رفتن و مراقبت‌های ظاهری مانند رژیم غذایی مناسب داده می‌شود.

مدل بوکر یا مدل اسکوت

مدل بوکر به فردی گفته می‌شود که وظیفه‌ی استخدام افراد مختلف را دارد.

 مدل اسکوت‌ها نیز به دنبال افراد مناسب مدلینگ می‌گردند و آن‌ها را به آژانس‌ها و برندها معرفی می‌کنند؛ حتی ممکن است آن‌ها در خیابان یا مهمانی به سراغ شما بیایند.

درآمد مدلینگ

درآمد مدلینگ به غیر از ظاهر شما به ویژگی‌ها و توانایی‌های خاص شما نیز بستگی دارد و البته این روزها یکی از عوامل مهم دیگر، معروفیت خودتان نیز هست. اگر برندی بداند که با استخدام شما قرار است بیشتر مورد توجه قرار بگیرد قطعا حاضر است پول بیشتری هم پرداخت کند؛ پس کار کردن روی شبکه‌های اجتماعیتان هم می‌تواند سرمایه‌گذاری خوبی باشد.

درآمد میانگین سالانه‌ی معروف‌ترین مدل‌ها در آمریکا حدود 195000 دلار، درآمد مدل‌های معمولی 95000 دلار و کم‌ترین درآمد آن‌ها حدود 31000 دلار است.

در ایران به دلیل نداشتن منبع موثق، ارزیابی درآمد مشخص برای مدلینگ سخت است. اما درآمد یک روز مدل‌ها به طور میانگین می‌تواند از 500هزار تا 3 میلیون تومان تغییر کند.

مدل‌های معروف: نگاهی به ستارگان مدلینگ

سوپرمدل‌های دهه‌ی 90

آشنا بودن با افراد مهم و تأثیرگذار هر شغل برای موفقیت شما بسیار مهم است. مدلینگ هم از این قاعده مستثنی نیست.

سوپرمدل‌های دهه‌ی 90

برخی از تأثیرگذارترین افراد صنعت مدلینگ، سوپرمدل‌های دهه‌ی 90 هستند؛ از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به نائومی کمبل، کیت ماس، کریستی ترلینگتون، سیندی کرافورد، کلادیا شیفر، لیندا اونجلیستا و یسمین گوری اشاره کرد. اگر علاقمند به این موضوع هستید مقاله سوپرمدل‌های دهه‌ 90 را مطالعه کنید.

اندام مثلث معکوس یا V شکل؛ راهنمای استایل
ادامه مطلب

سوپرمدل‌های اخیر

در حال حاضر افرادی مثل بلا حدید، جی‌ جی حدید و کندال جنر عرصه‌ مدلینگ را در دست گرفته‌اند. در این باره به مقاله نسل جدید مدلینگ، میراث سوپرمدل‌های دهه 80 و 90 سر بزنید.

مدل‌ های معروف مرد

دانستن مسیر زندگی مدل‌ها به موفقیت شما کمک می‌کنند. در این‌جا می‌توانید نام برخی از مدل‌های موفق و مهم را ببینند و خوب است درباره‌ی آن‌ها بیشتر جست‌وجو کنید.

مدل مرد معروف: Alton Mason

Noah Mills

Lucky Blue Smith

Francisco Lachowski

Alton Mason

David Gandy

Rick “Zombie Boy” Genest

Sean O’Pry

مدل‌های پلاس‌ سایز

مدل پلاس‌سایز: Tess Holiday

Paloma Elsesser

Kate Wasley

Tess Holliday

Ashley Graham

Nadia Aboulhosn

Barbie Ferriera

مدل‌های کوتاه

مدل مطرح، Devon Aoki با قد 165

مدل‌هایی که قد کوتاه‌تری دارند در شاخه‌ی فوتو مدلینگ فعالیت زیادی دارند و حتی گاهی در ران‌وی نیز حضور دارند؛ برای مثال دو مدل اول لیست:

Lily-Rose Depp با قد 160 سانتی‌متر که با برندهایی مثل شنل همکاری کرده است.

Devon Aoki با قد 165 سانتی‌متر که چهره‌ی برندهای مهمی از جمله ورساچه، کنزو و فندی بوده است.

Taija Kerr با قد 150 سانتی‌متر

Zoe Elyse با قد 157 سانتی‌متر

Halima Aden مدل باحجاب با قد 166 سانتی‌متر

Jaychelle Yamanoha با قد 157 سانتی‌متر

Amina Blue با قد 155 سانتی‌متر

عکاسی مدلینگ چیست؟

عکسی از Frank Horvat

شما به عنوان مدل بخش زیادی از کارتان را با عکاسان می‌گذرانید؛ پس بهتر است کمی درباره‌ی این شاخه از عکاسی اطلاعات داشته باشید و حتما کار عکاس‌های سرشناس فشن را ببینید. زیرا به یادگیری و درک بهتر شما از کار مدلینگ کمک می‌کند.

عکاسی فشن وظیفه‌ی رساندن پیام و معرفی یک محصول به مشتری را بر عهده دارد. رابطه‌ی عکاسی فشن و مدلینگ هم در همین خلاصه می‌شود. شما به عنوان یک مدل با کمک عکاسی قصه‌ای تعریف می‌کنید و برای این‌که قصه‌گوی خوبی باشید، عوامل زیر به شما کمک می‌کنند:

صحبت کردن!

بهتر است عکاس به طور مداوم چیزی که از مدل می‌خواهد را برایش بیان کند و به او بازخورد بدهد. شما هم به عنوان مدل باید سعی کنید به راهنمایی‌های عکاس خود توجه کنید.

ژست های مدلینگ

بخش بزرگی از کار مدل، گرفتن ژست‌های متنوع و جالب است. درواقع باید بتوانید ژست مناسب محصول یا سبک زندگی را پیدا کنید و آن را نشان دهید. کاری کنید که لباس در تن شما به بهترین شکل جلوه کند. دیدن کمپین‌های تبلیغاتی و مجله‌ها و پیدا کردن ارتباط ژست‌های مختلف با برند یا محصول کمک زیادی به شما می‌کند. در مقاله 10 مدل از بهترین ژست‌های عکاسی می توانید ایده های جالبی برای عکاسی داشته باشید.

آموزش عکاسی فشن و مدلینگ

همه‌ی عواملی که گفته شد به وسیله‌ی آموزش و تمرین به دست می‌آید. چه عکاس باشید چه مدل، هر چقدر بهتر بتوانید وظیفه‌ی خود را انجام دهید، موفق‌تر می‌شوید و همکار بهتری نیز خواهید بود. دوره‌های مدلینگ معمولا بعد از استخدام شما در یک آژانس، در اختیار شما قرار می‌گیرند؛ اما برای شروع کار چه در حوزه‌ی مدلینگ چه عکاسی، ویدیوهای یوتیوب می‌توانند به شما کمک کنند.

عکاسانی که باید بشناسید

در لیست زیر نام برخی از تأثیرگذارترین عکاسان تاریخ فشن قرار دارد که دیدن کار آن‌ها می‌تواند مفید باشد:

Tim Walker

Arthur Elgort

Annie Leibovitz

Steven Meisel

Cass Bird

 Nick Knight

Helmut Newton

Richard Avedon

Ellen von Unwerth

David LaChapelle

Roxanne Lowit

جمع‌بندی

مدلینگ در دنیای فشن به یک فرصت هیجان‌انگیز برای کسب درآمد و شکوفایی در دنیای مد تبدیل شده است. هرچه درک عمیق‌تری از این هنر داشته باشید، موفقیت در این حوزه نزدیک‌تر خواهد بود.

منابع:

nationalcareers.service.gov.uk

angelsmodel.com

modelacademy.ir

www.themodelskit.co.uk

www.portfoliobox.net

theartcareerproject.com

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی مالکیت مطالب منتشر شده بر عهده‌ی مجله‌ی کمد سارک می‌باشد، هرگونه بازنشر بدون ذکر منبع و یا ارجاع در هر شبکه‌ی اجتماعی بدون کسب اجازه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

لینک‌های مفید
کمد سارک در شبکه‌های اجتماعی

Completing this form is to improve the content of the magazine.