شخصیت‌ شناسی رنگ و لباس

ارغوان خواجه محمدی
28 می 2024
موضوعاتی که به آن می‌پردازیم

نحوه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی لباس پوشیدن ما و رنگ‌هایی که استفاده می‌کنیم، می‌توانند باعث ایجاد تصویری از ما در ذهن دیگران شوند. در مطلب پیشین در مورد شخصیت‌شناسی لباس از روی استایل صحبت شد که در ادامه به موضوع هر رنگ با چه شخصیتی و چه صفاتی پیوند داده می‌شود می‌پردازیم .

روانشناسی رنگ ها در لباس

روانشناسی رنگ یکی از شاخه‌های تحصیلات تکمیلی در روانشناسیست و افراد و شرکت‌های بسیاری، از نظریه‌های آن در طراحی هویت برندشان بهره می‌گیرند. اگر استایل را بخشی از تصویر برند شخصی خود در نظر بگیریم، می‌توانیم این نظریات را به لباس پوشیدن هم تعمیم دهیم؛ البته بسیاری از رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف معانی متفاوتی دارند و بیشتر تحقیقات در این زمینه نیز در کشورهای غربی انجام شده‌اند؛ ما با در نظر گرفتن این نکات، رابطه‌ی رنگ و شخصیت‌شناسی را بررسی می‌کنیم.

مشکی

اصالت، قدرت و پرستیژ

رنگ مشکی معمولا برای علاقه‌مندان به فشن رنگ محبوبیست و بسیاری از طراحان، به خصوص طراحان پیشرو و ساختارشکن این رنگ را به بخشی از هویتشان تبدیل کرده‌اند. بسیاری از افراد درونگرا این رنگ را دوست دارند زیرا جلب توجه زیادی نمی‌کند.

بسته به نحوه‌ی استایل کردن این رنگ می‌تواند معانی متفاوتی داشته باشد؛ مثلا شما می‌توانید مستبد، جدی و حرفه‌ای، کلاسیک و اهل عمل، قانون‌شکن یا رازآلود به نظر برسید.

اما استفاده‌ی زیاد از این رنگ می‌تواند اثری منفی بر حس‌وحالمان داشته باشد.

شخصیت شناسی رنگ مشکی

آبی

ثبات، خردمندی و قابل اعتماد بودن.

آبی به عنوان محبوب‌ترین رنگ شناخته می‌شود و می‌تواند نشانگر وفاداری و هوشمندی باشد؛ پس رنگ خوبی برای وقت‌هاییست که می‌خواهید در کارتان متخصص به نظر برسید؛ مثلا در یک مصاحبه‌ی کاری. هم‌چنین آبی را با ذهن‌آگاهی و صلح نیز پیوند می‌دهند.البته با استفاده‌ی زیاد از این رنگ ممکن است غیردوستانه و سرد نیز به نظر برسیدآبی به عنوان محبوب‌ترین رنگ شناخته می‌شود و می‌تواند نشانگر وفاداری و هوشمندی باشد؛ پس رنگ خوبی برای وقت‌هاییست که می‌خواهید در کارتان متخصص به نظر برسید؛ مثلا در یک مصاحبه‌ی کاری. هم‌چنین آبی را با ذهن‌آگاهی و صلح نیز پیوند می‌دهند. البته با استفاده زیاد از این رنگ ممکن است غیردوستانه و سرد به نظر برسید.

شخصیت شناسی رنگ آبی

سبز

رشد، تعادل و سلامتی

تفاوت بلوز و پیراهن
ادامه مطلب

سبز می‌تواند همز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مان حس ثروت و سرمایه را تداعی کند و به دلیل حضور زیادش در طبیعت بسیاری از برندها از آن به عنوان نمادی برای حافظ محیط زیست بودن نیز استفاده می‌کنند.

پوشیدن سبز می‌تواند حس آرامش را برایمان به وجود آورد. همچنین این رنگ برای بسیاری، به خصوص ما در ایران رنگ معنویت هم هست.

البته سبزهای بسیار متنوعی وجود دارند پس بهتر  است هنگام استفاده از آن دقت کنید کدام تناژ سبز به پوستتان بیشتر می‌آید.

شخصیت شناسی رنگ سبز

زرد

خوشحالی، مثبت‌اندیشی و خلاقیت

رنگ زرد با حس کنجکاوی پیوند خورده و می‌تواند شما را جوان‌تر نشان دهد. جالب است بدانید که در فرهنگ بودایی این رنگ معنای متفاوتی دارد و نشانه‌ی تواضع و تعلق نداشتن به دنیای مادیست.

پوشیدن زیاد این رنگ می‌تواند باعث شود غیر جدی به نظر برسید، پس حواستان را جمع کنید.

شخصیت شناسی رنگ زرد

قهوه‌ ای

ثبات، راحتی و اعتبار

پوشیدن قهوه‌ای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باعث می‌شود صمیمی و تلاشگر به نظر برسید. هم‌چنین رنگیست که بسیاری از ما به افرادی نسبت می‌دهیم که دوست ندارند مرکز توجه باشند و به قوانین پایبندند.

این رنگ ممکن است کمی خسته‌کننده به نظر برسد، به همین دلیل بد نیست در کنار آن از رنگ‌های دیگری نیز استفاده کنید.

شخصیت شناسی رنگ قهوه ای

کرم

صمیمیت، آرامش و بی‌طرفی

اگر درست استایل شود، کرم می‌تواند رنگ بسیار شیکی باشد و به دلیل نزدیکی آن به سبک Old Money بااصالت به نظر برسد.

این رنگ نسبت به هم‌خانواده‌اش یعنی قهوه‌ای کمی پیشروتر به نظر می‌رسد؛ اما باز هم زیاد پوشیدن آن ممکن است شما را فردی جلوه دهد که بسیار جدی هستید.

شخصیت شناسی رنگ کرم

قرمز

عشق، قدرت و اشتیاق

چطور شال و روسری مناسب انتخاب کنیم؟
ادامه مطلب

قرمز رنگ اعتماد به نفس است و جالب است بدانید سیاستمداران از یک کراوات قرمز برای نشان دادن نفوذ خود استفاده می‌کنند که به Power Tie معروف است. هم‌چنین طی تحقیقی مشخص شد تیم‌های فوتبالی که یونیفرم قرمز داشتند، بیشتر برنده می‌شدند.

البته استفاده‌ی زیاد از این رنگ ممکن است باعث شود شما کمی خشن نیز به نظر برسید.

شخصیت شناسی رنگ قرمز

بنفش

رمز و راز، خلاقیت و معنویت

به دلیل سخت به دست آمدن این رنگ در زمان گذشته، بنفش با ثروت پیوند خورده و برخی برندها هنوز هم از این ویژگی بنفش در طراحی لباسشان استفاده می‌کنند. هم‌چنین پوشیدن این رنگ حس تخیل شما را بالا می‌برد؛ به همین دلیل است در طراحی لباس شخصیت‌های جادویی کاربرد زیادی دارد.

اما احتمال دارد پوشیدن زیاد بنفش حس تکبر و عجیب‌ بودن را نیز القا کند.

شخصیت شناسی رنگ بنفش

صورتی

همدردی، دوست داشتن و زنانگی

زمان گذشته صورتی به عنوان رنگی برای پسران جوان شناخته می‌شد، زیرا نماد قدرت بود؛ اما امروزه به دلیل پیوند آن با زنانگی شاید بتوان گفت مردانی که صورتی می‌پوشند احتمالا با احساساتشان رابطه‌ی خوبی دارند و از قضاوت جامعه نمی‌ترسند.

صورتی‌های کم‌رنگ‌تر حس لطافت و آرامش‌بخش بودن می‌دهند و صورتی‌های پررنگ پرانرژی به نظر می‌رسند.

صورتی به دلیل خاصیت آرامش‌بخش خود شاید برای موقعیت‌های پررقابت مناسب نباشد.

شخصیت شناسی رنگ صورتی

نارنجی

ذوق، بازیگوشی و صمیمیت

نارنجی حس اشتیاق رنگ قرمز و مثبت‌اندیشی زرد را در خودش دارد. پوشیدن این رنگ شما را گرم و صمیمی جلوه می‌دهد.

البته این را هم در نظر بگیرید که ست کردن آن کار آسانی نیست؛ پس لباس‌های نارنجیتان را با دقت انتخاب کنید.

شخصیت شناسی رنگ نارنجی

سفید

پاکی، سادگی و تمیزی

مت گالا چیست؟ از تاریخچه تا قوانین عجیب این رویداد
ادامه مطلب

رنگ سفید حس تازگی و سادگی به انسان القا می‌کند و همین دلیل بسیاری از مینیمالیست‌ها استفاده از این رنگ را دوست دارند. سفید رنگ شروع تازه است و شیک به نظر می‌رسد؛ انگار کسی که آن را می‌پوشد می‌داند از زندگی چه می‌خواهد.

البته که این رنگ زود کثیف می‌شود پس باید حواستان به سس کچاپ روی میز باشد!

شخصیت شناسی رنگ سفید

طوسی

بی‌طرفی، تعادل، شیک بودن

طوسی رنگی کاربردیست که معمولا باعث می‌شود بالغ‌ و حرفه‌ای به نظر برسید؛ به همین دلیل از رنگ‌های محبوب تجار، صاحبین کسب‌وکار و مدیرعاملان است.

البته استفاده‌ی زیاد ممکن است باعث شود سرد و ملال‌انگیز دیده شوید.

شخصیت شناسی رنگ طوسی

کلام آخر

هر رنگ معنایی را مخابره می‎کند. احتمالا رنگ مورد علاقه‌ی هر کس می‌تواند بخشی از شخصیتش را نمایان کند و ما هم با استفاده از رنگ‌ها می‌توانیم آن‌طور که می‌خواهیم به نظر برسیم. درست است که استفاده از روانشناسی رنگ می‌تواند تأثیر مثبتی بر برخی جنبه‌های زندگیمان داشته باشد؛ اما در عین حال باید سعی کنیم قضاوتمان از افراد را به ظاهرشان محدود نکنیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی مالکیت مطالب منتشر شده بر عهده‌ی مجله‌ی کمد سارک می‌باشد، هرگونه بازنشر بدون ذکر منبع و یا ارجاع در هر شبکه‌ی اجتماعی بدون کسب اجازه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

لینک‌های مفید
کمد سارک در شبکه‌های اجتماعی

Completing this form is to improve the content of the magazine.