حوزهی فروش بسیار گسترهتر و تخصصیتر از ایستادن در فروشگاه و پاسخ به سوالات مشتریان است. فروشندگان باید اطلاعات کامل و مهارتهای زیادی در جهت سودآوری به کسب و کاری که در آن فعالیت میکنند، داشته باشند. در این مطلب به طور اختصاصی فروشندگان لباس را زیر ذرهبین خواهیم برد. از چالشهای فروشندگان در سالی که گذشت، تا مهارتهایی که فروشندگان باید بدانند. در ادامه همراه کمد سارک باشید.
چالشهای فروشندگان در سالی که گذشت
از زمان شیوع بیماری کرونا تا به الان، روزهای زیادی شهرهای مختلف در قرنطینهی کامل بودهاند و این به معنای تعطیلی فروشگاههاست. فروشگاههای لباس در سطح دوم در دستهبندی مشاغل برای قرنطینه در زمان شیوع کرونا هستند و زمانی که وضعیت شیوع ویروس در شهر قرمز است، تعطیل خواهند بود. فروشندگان در تمام این مدت از محیط کاری خود دور هستند، و با توجه به نوع قرارداد آنها با محل کارشان، احتمالا حقوق نیز دریافت نمیکنند. منابع انسانی و مدیران فروش با طراحی برنامههای آموزشی و تغییر شیوهی کاری در این زمان میتوانند از دور شدن فروشندگان از جریان کاری جلوگیری کنند. افزایش فروش آنلاین برای فروشندگان نیز شرایط شغلی فراهم میکند. اگر فروشندگان خود را برای فروش حضوری و پستهای مختلفی مثل پشتیبانی سایت، بستهبندی و … در فروش آنلاین آموزش دهیم، میتوانیم به آنها اطمینان دهیم که همیشه مشغول به کار خواهند بود.
سابق بر این ما معتقد بودیم که تعداد کاربران در فضای اینترنت در حال افزایش است و فروش آنلاین رفته رفته وضعیت بهتری پیدا میکند؛ اما الان معتقدیم با توجه به شراط شیوع ویروس کووید-19 بهترین پلتفرم فروش، فقط و فقط فروش آنلاین است.
مشتریان رفتار مختلفی هنگام خرید حضوری در فروشگاه دارند، نوع قدم زدن آنها، نوع نگاه کردن به اجناس و سوالاتی که میپرسند؛ تمام این موارد دارای معانی خاصی است. شاید این پرسش برای شما پیش بیاید، حالا که فروش آنلاین روش اصلی و در بعضی از روزهای ماه تنها روش فروش ماست چطور؟ باید به شما بگوییم، هر رفتاری که مشتریان در فضای مجازی دارند نوع دیگری از رفتار آنها در فروشگاههای فیزیکی است.
مهارتهایی که فروشندگان حرفهای باید بدانند
بررسی و آنالیز دادهها
بررسی دادهای که از مخاطبان به دست میآید بسیار مهم است. اینکه مشتریان به کدام یک از عوامل واکنش نشان میدهند. چه عواملی باعث افزایش خرید مشتریان میشود. بررسی جایگذاری محصولات در فروشگاه و میزان فروش آنها، تماما دادههای بسیار مفیدی هستند که اگر فروشندگان به آنها توجه داشته باشند نتایج شگفتانگیزی از آنها به دست میآید. این دادهها در فروش آنلاین راحتتر به دست میآیند، اما جمعآوری این دادهها در فروشگاه نیازمند توجه فروشندگان لباس است.
هوش هیجانی
داشتن هوش هیجانی بالا در میان فروشندگان بسیار مهم است. آنها بهطور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستند و نمیدانند که دقیقا قرار است چه سوالی از آنها پرسیده شود. هر چند آموزشهای قبلی و پیشبینی پرسش مشتریان از درصد خطا کم میکند، اما همیشه باید برای سوالهای چالشی آماده بود. جدای از پاسخ دادن به پرسش مشتریان فروشندگان باید هوشمندانه سوال بپرسند و هوشمندانه رفتار کنند. چون خریداران هر لحظه دارند باهوشتر میشوند.
صبور باشند
فروشندگان لباس باید صبور باشند. آنها ممکن است چندین بار نه بشنوند و این جریان نباید آنها را قبل از مواجه شدن با مشتری واقعی که قصد خرید دارد خسته کند. هر کدام از مشتریان قرار نیست فقط یک بار در فروشگاه حاضر شوند پس صبوری کردن با آنها، باعث ترغیب شدن آنان برای حضور دوباره در فروشگاه و خرید خواهد شد.
فن بیان و آگاهی بالایی از برندی که در آن مشغول به کار هستند
فروشندگان باید به داستان برندی که برای آن کار میکنند، آشنا باشند. آنها باید به تمام وجوه داستان برند آگاه باشند، تا در مقابل سوالات و اتفاقات احتمالی آگاهانه عمل کنند. این آگاهی و فن بیان بالا به فروشندگان لباس کمک میکند تا بتوانند در مشتری احساس نیاز ایجاد کنند.
آنالوژی
توانایی ترکیب کردن حرفههای مختلفی که دارند، بسیار در کار و ارتباط با مشتری به فروشندگان کمک میکند.
فروشندگان لباس برای توسعه فردی خود چه باید بکنند؟
توسعهی فردی فروشندگان بسیار مهم است. استفاده از فرمول درست برای توسعه فردی و درونی کردن مهارتها باعث موفقیت هر چه بیشتر فروشندگان خواهد شد. مسئول منابع انسانی سازمان شما باید در ارتباط مستقیم با فروشندگان شما و از احوال آنان با خبر باشد. درگیریهای ذهنی و حتی خانوادگی فروشندگان تاثیر مستقیمی بر میزان فروش خواهد داشت. توسعه فردی، برنامهریزی و هدفگذاری برای آینده در میان فروشندگان اهمیت بالایی دارد و کمک میکند تا بتوانند کار و زندگی شخصی را از هم جدا کنند. خواندن کتاب (در ادامه کتابهای حوزهی فروش را معرفی خواهیم کرد)، شرکت در ورکشاپهای مربوط به حوزهی کاریشان، بالا بردن و به روز نگهداشتن اطلاعاتشان همگی به توسعه فردی آنها کمک خواهد کرد.
چگونه میزان درگیری فروشنده در محیط کار را بالا ببریم؟
این سوال بیشتر مربوط به بخش منابع انسانی است. همهی ابعاد زندگی فروشنده باید درگیر کار شود. قدم اول برای مدیریت تیم فروش فهمیدن فروشنده و ارتباط برقرار کردن با اوست. ما باید دغدغههای او را بشناسیم. مدیر تیم فروش موظف است، یک مسیر توسعه برای آنها طراحی کند و آیندهی شغلی مناسبی برای آنها در نظر بگیرد. روند ارتقا شغلی برای فروشندگان باید روشن و فراهم باشد تا بتوانیم انتظار درگیری بالایی در محیط کار از آنها داشته باشیم. جلسات هفتگی که در آن فروشندگان از تجربههای خودشان میگویند علاوه بر جمعآوری داده به آنها کمک میکند تا از تجربیات یکدیگر درس بگیرند.
ترند حجاب در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ چگونه خواهد بود؟
تفاوت بازاریابی و فروش
بازاریابی یک فرآیند مستمر است به پشتوانهی دادهها و شناخت کامل روی کسب و کار خودمان و رقبا. ما خیلی وقتها تبلیغ میکنیم به هدف ارتقا فروش، اما قدم بعدی را برنامهریزی نکردیم. برنامه بازاریابی برای بعد از تبلیغات مهم است. موارد مهمی که در بازاریابی باید در نظر بگیریم:
- مزیت رقابتی خودتان را شناسایی کنید. مزیت رقابتی شما باید مورد نیاز مشتری باشد، و کسی به جز شما نتواند آن را ارائه بدهد.
- اقدامات بازاریابی ما باید هدفدار و جهتدار باشند.
- باید بدانید در کدام مرحله روی احساسات مشتری (کسانی که ما را نمیشناسند) کار کنید و در کدام مرحله به مشتری قدرت تصمیمگیری بدهید. در کدام مرحله روی منطق فرد کار میکنید. افراد بعد از خرید تبدیل به مشتری ما و مشتریها تبدیل به هوادار میشوند. مشتری هوادار کسی است که هم محصول ما را میخرد و هم آن را تبلیغ میکند.
فرق فروشندگان حرفهای تا متخصص
تخصص بستگی به مهارتهای سخت شما دارد. مهارتهای سخت آنهایی هستند که مربوط به بخشهای تخصصی شغل شما میشوند. از سوی دیگر مهارتهای نرم شما را تبدیل به آدم حرفهای میکنند. مهارتهای نرم مثل اینکه، چقدر یک فروشنده در ارتباط با مشتری توانمند است، نظم، برنامهی ورود و خروج شما مربوط به حرفهای بودن شماست. شرکتها در ابتدا دنبال فروشندگان متخصص هستند، اما ارزیابی آنها براساس حرفهای بودن آنهاست.
تجربهی مشتری، تجربهی کاربر
تجربهی کاربر یا user experience، تجربهی کاربر از خود محصول ما است. برای مثال نوع بستهبندی، ui سایت و … . تجربهی کاربر ارتباط مستقیم با کیفیت محصول دارد. اما تجربهی مشتری یا customer experience نقل و قولی است که مشتری دربارهی ما میکند. ایجاد یک تجربهی خوب برای مشتری کار سختی است و نیاز به تداوم در عمل و فکر زیاد دارد. فروشندگان به عنوان کسانی که مستقیم با مشتری در ارتباط هستند در ایجاد این حس تاثیر بالایی دارند. لبخند، فن بیان آنها و سرعت انجام کار همگی بر روی این تجربه تاثیرگذار هستند.
فروشندگان چه کتابهایی بخوانند
خواندن کتابهای حوزهی فروش ذهن شما را طبقهبندی میکند تا اطلاعات درستی را دریافت و به بهترین نوع از آنها استفاده کنید.
- روانشناسی فروش نوشتهی برایان تریسی
- چگونگی تاثیر گذاری در دوستان و مردم نوشته دیل کارنیج
- استراتژیهای فروش نوشتهی برایان تریسی
هر چقدر در این رابطه صحبت بکنیم پایانی نخواهد داشت و علم فروش مدام به روز میشود. پس با تحقیقات زیاد و هر روزه میتوانیم در حوزهی کاری خود فرد موفقی باشیم. فروشندگان لباس باید به تمام وجوه کار خود آگاه باشند. شما برای آگاهی از متدهای جدید فروش چه میکنید؟
ترندهای لاک ناخن در پساکرونا (۲۰۲۱)