بورسیه تحصیلی و تحصیل در خارج از کشور برای هر فردی میتواند سودمند باشد؛ زیرا نه تنها باعث رشد تحصیلی میشود که قطعا رشد شخصیتی را نیز به دنبال دارد.
امروزه با توجه به تغییرات در سبک زندگی و پوشش، تحصیل در رشتههای مختلف فشن مثل: طراحی لباس در شاخههای متنوع، مدیریت مد، عکاسی فشن و… در سرتاسر جهان بین دانشجویان مورد استقبال قرار گرفته است.
برای اقدام به این امر نیاز به اطلاعاتی در مورد چگونگی اخذ پذیرش و بورسیه تحصیلی در رشته طراحی لباس داریم.
اگر مجله کمد سارک را دنبال کرده باشید؛ در قسمت قبلی بخشی از اطلاعات را جهت اخذ پذیرش برای رشتههای مد و فشن، به شما دادیم.
در این قسمت برای شما از دورههای آنلاین، کمک هزینه تحصیلی و دیگر مدارک لازم برای گرفتن پذیرش خواهیم گفت.
با مجله کمد سارک همراه باشید…
بدیهی است که تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور هزینههای سنگینی دارد.
حالا تصور کنید این مدت زمان تحصیل، ممکن است دو تا چهار سال بسته به مقطع تحصیلی طول بکشد.
شاید متناسب با هدفی که در ذهن داریم، هزینهی زیاد آن برایمان صرفهی اقتصادی نداشته باشد. دورههای آنلاین میتواند یک روش جایگزین برای صرفه جویی در هزینهها باشد.
در برخی از مواقع حتی دانشگاههای معتبر دورههای رایگان چند هفتهای برگزار میکنند و مهارتهای مد و طراحی لباس را به شما آموزش میدهند.البته برای صدور و ارسال گواهینامه (certificate) از شما مبلغی دریافت خواهند کرد.
دورههای کوتاه مدت آنلاین طراحی لباس
برخی از دانشگاهها دورههای آنلاین را در شاخههای مختلف مد و فشن در چند هفته (حداقل یک هفته تا حداکثر حدود دو ماه) برگزار میکنند.
برای ثبت نام در دورههای آنلاین به پیش نیاز، سابقه کاری مرتبط و حتی مدارک زبان، نیاز نیست.
در کلاسهای آنلاین، در ساعتی مشخص کلاس آموزش برگزار میشود و شما حتی اجازهی پرسش و پاسخ به شکل مستقیم را دارید.
همینطور فایلهای آموزشی صوتی و تصویری که از پیش ضبط شده در اختیار شما قرار خواهد گرفت که متناسب با برنامهی شخصی و به وقت محلی خودتان میتوانید از آنها استفاده کنید.
البته شما هم بعد از هر جلسه به انجام و ارسال تکالیفی ملزم خواهید بود. در پایان دوره، بعد از انجام پروژهی نهایی برای شما گواهینامه صادر خواهد شد.
کارشناسی ارشد آنلاین مد و فشن
شاید شما در حال حاضر در منصب و مقام شغلی مناسبی باشید و شرایط مهاجرت برای ارتقا مدرک و مهارت تحصیلی خودتان را نداشته باشید.
بنابراین دورههای کارشناسی ارشد آنلاین برای شما بهترین گزینه است.
زیرا علاوه بر اینکه میتوانید به فعالیت شغلی خودتان ادامه دهید؛ امکان تعامل نزدیک با همکلاسیها، اساتید و رهبران پیشرو صنعت مد و فشن جهان را نیز دارید.
تنها تفاوت دورههای آنلاین با حضوری، در نوع و شکل برگزاری کلاسها میباشد وگرنه مدت زمان تحصیل و مدارک لازم برای ثبت نام به همان شکل کلاسهای حضوری است.
یعنی در واقع شما ملزم به ارسال مدارکی هستید که در بخش (Required) از شما خواسته شده است. بعد از ارسال و ثبت مدارک لازم و تکمیل فرم های ثبت نام باید منتظر جواب پذیرشتان باشید.
بورسیه تحصیلی در رشته مد و طراحی لباس
اگر شما قصد ادامه تحصیل در یک کشور خارجی را در رشتهی مد و طراحی لباس داشته باشید، قطعا یکی از بزرگترین دغدغههای شما گرفتن بورسیه تحصیلی است.
بورسیه ها با هدف ارائه فرصتی برای دانشجویان نخبه در نظر گرفته میشود تا بتوانند افقهای ذهنی و حرفهی خودشان را گسترش بدهند.
همانطور که میدانید گرفتن بورسیه تحصیلی در رشتههای هنر به نسبت سایر رشتهها کمی مشکلتر است.
اما شما میتوانید با تیزبینی و رعایت برخی موارد ساده هنگام تهیه اسناد ثبت نام، شانس خودتان را در گرفتن بورسیه تحصیلی در رشتهی طراحی لباس، بالا ببرید.
برای گرفتن بورسیه تحصیلی شما باید جدا از مراحل ثبت نام مراحل دیگری را نیز بعد از آن سپری کنید و مدارکی از قبیل رزومه، نامه انگیزشی، ریز نمرات و مدارک تحصیلی مرتبط و … برای گرفتن بورسیه تحصیلی ارسال کنید.
دانشگاه های برتر طراحی لباس در ترکیه
انواع بورسیههای تحصیلی در رشته مد و طراحی لباس
اگر شما متقاضی تحصیل در رشتههای مد و طراحی لباس در خارج از کشور باشید ممکن است با انواع مختلف تامینهای مالی و واژگان پرکاربرد در حوزه بورس تحصیلی آشنا باشید.
البته شرایط و ضوابط کشورها و حتی دانشگاههای یک کشور در اختصاص دادن بورسهای تحصیلی متفاوت است؛ که در بخش تامین مالی، سایت هر دانشگاه اطلاعات دقیق و کامل را برای متقاضیان در اختیار گذاشته است.
در این بخش راههای مختلف تامین مالی و تفاوتهای آن را با هم بررسی میکنیم.
وام تحصیلی (Loan)؛ در واقع نوعی کمک مالی است که از بانک یا یک مرکز خصوصی مستقیما به حساب دانشگاه پرداخت می شود و تنها برای پرداخت شهریه و هزینههای دانشگاه است.
مهلت بازپرداخت وامهای تحصیلی در کشورهای مختلف متغیر است، اما معمولا دارای سود کمی هستند و بازپرداخت آنها پس از اتمام تحصیل شروع می شود.
مهمترین نکته در خصوص دریافت وام معرفی فردی مقیم جهت ضمانت است که ضمانتنامه و تعهدنامه بازپرداخت را به دانشگاه ارائه دهد.
بورس تحصیلی Scholarship؛ نوع دیگری از تامین مالی هزینه دانشجویان بدون بازپرداخت است که برای برطرف کردن بخشی از هزینههای زندگی و تحصیلی در نظر گرفته میشود.
برای دریافت این نوع کمک هزینه تحصیلی، دانشجو باید حائز شرایط تحصیلی و علمی در سطوح بالایی باشد.
این کمک مالی در بیشتر مواقع به صورت ترمی ارائه میشود و برای دریافت آن در ترمهای بعد، اصولا شرایط معدل دانشجو را در نظر میگیرند.
این بورسیه تحصیلی بسته به نوع آن متنوع است؛ گاهی تمام هزینههای دانشگاه، خوابگاه و خوراک را پوشش میدهد و گاهی بخشی از هزینههای تحصیل را پرداخت میکند.
تعداد این بورسهای تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به نسبت مقطع کارشناسی بیشتر است.
این بورسیههای تحصیلی در رشتههای طراحی لباس بیشتر از سوی برندهای مطرح جهانی در حوزه صنعت فشن ارائه میشود.
کمک هزینه تحصیلی Fellowship؛ به دانشجویان دوره دکترا و در مواردی کارشناسی ارشد ارائه میگردد.
این نوع بورسیه تحصیلی انواع مختلفی دارد و عموما به گروههای پژوهشیای در حوزهی رشتهی فشن تعلق میگیرد که بر روی موضوع خاصی برای تحقیق تمرکز دارند و اکثرا هر ساله تمدید میگردد.
جایزه Awards؛ در برخی موارد برای دانشجویان پاداشی در نظر گرفته میشود.
مثل زمانی که شما رتبه برتر در ترمی خاص را کسب کردهاید یا در مسابقاتی برنده شدهاید که برندهای مطرح مد برگزار میکنند.
معمولا مبالغ این جایزه ها زیاد نیست و نمیتواند هزینه دانشگاه را تامین کند. اصولا این جایزهها را به صورت مبلغ نقدی به حساب دانشجو پرداخت میکنند.
همچنین در برخی اوقات نیز ممکن است جایزه به صورت کوپن، بن خرید کتاب، هزینه سفر برای ارائه مقاله در کنفرانسهای فشن و یا هزینه شرکت در یک دوره تخصصی طراحی لباس باشد.
تامین هزینه از طریق کار Working On-Campus؛ برخی کشورها به دانشجویان خارجی اجازه کار کردن در دانشگاه برای ساعات معینی در هفته یا ماه را میدهند.
شما میتوانید با کارهای داخل دانشگاه مانند مسئول کتابخانه یا بخش نگهداری لباسهای تاریخی، قسمتی از هزینهی تحصیل خود را تامین کنید.
مدارکی سرنوشتساز برای پذیرش
همانطور که قبلا بیان کردیم جهت اخذ پذیرش دانشگاه یا بورسیه تحصیلی، متناسب با رشتهی مورد نظرتان در زمینهی فشن، مدارک خاصی، در بخش REQUIREMENTS میخواهد.
در لیست مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه در رشتههای مد و طراحی لباس ممکن است شما با واژگانی مانند Statement of Purpose، Personal Statement ،Resume و Curriculum Vitae مواجه شوید.
در ادامه به تفصیل این واژگان را برایتان شرح میدهیم.
فقط در نظر داشته باشید که هر کدام از این مدارک اگر به درستی نوشته شود حتی میتواند در گرفتن بورسیه تحصیلی برای شما نقش سرنوشت سازی ایفا کند.
Personal Statement
Personal Statement در حقیقت خلاصهای از شخصیت شماست که شامل توضیحاتی درباره مهارتها، تجربیات و آرزوهایتان است.
اگرچه Personal Statement شبیه بخش اول رزومه و CV شماست، اما این اظهارات برای دانشگاه عملاً طولانیتر و شامل جزئیات بیشتری هستند.
در این بخش شما ابتدا خودتان را معرفی میکنید و سوالها و مواردی که در زیر ذکر شده را به صورت مختصر اما مفید، بیان میکنید.
- آیا درحال حاضربه تحصیل مشغول هستید یا نه؟
- در زمینهی کاری مرتبط با رشتهی انتخابیتان فعال هستید یا نه؟
- به چه علت میخواهید در این زمینه تحصیل کنید؟
- چه تجربیاتی مرتبط با این رشته کسب کرده اید؟
- چه مهارتهایی در ارتباط با این رشته دارید؟
- چرا فکر می کنید کاندیدای مناسبی برای پذیرش در این رشته هستید؟
در نظر داشته باشید توضیحات اضافی نه تنها نتیجه مثبتی ندارد بلکه اثر عکس و منفی نیز میگذارد.
پس این اطلاعات را با رعایت محدوده کلماتی که سایت دانشگاه مشخص کرده است باید بنویسید.
تفاوت Personal Statement با Motivational Statement چیست؟
در بیانیه شخصی، محور اصلی صحبتهای شما، خودتان هستید. در واقع بیانیه، پاسخ کاملی به این سوال است که “چرا کاندید مناسبی برای این برنامه تحصیلی هستید؟”
اما در موتیویشن لتر (انگیزه نامه)، انگیزه شما برای ادامه تحصیل در رشتهی انتخابی شما به عنوان محور اصلی باید بیان شود.
انگیزه نامه بیشتر در رابطه با برنامههای مطالعاتی آینده است و اینکه این برنامه تحصیلی چطور قرار است در رسیدن به اهدافتان کمک کند.
در برخی از دانشگاهها، در لیست مدارک جهت اخذ پذیرش در رشتههای طراحی لباس از شما میخواهند که انگیزه نامه را در بخش Personal Statement وارد کنید.
Statement of Purpose :SOP
نوشتن SOP جهت اخذ پذیرش دررشته های طراحی لباس نیاز به خلاقیت شما دارد.
شما باید درباره نحوهی زندگی، افکار، ایدههایتان بگویید. ولی به گونهای همهی این موارد را بیان کنید که خلاقیت شما آشکار باشد؛ زیرا معیارهای اصلی برای دانشجوی مد خلاق بودن، فعال بودن، نگرش متفاوت، تفکر چند بعدی والهام گرفتن از دنیای واقعی است.
در واقع SOP نشان دهنده این است که چگونه در تعامل با دیگران و دنیای پیرامون خود سعی در بارور کردن خلاقیت خود دارید.
یک SOP خوب و هدفمند، در حوزه طراحی لباس باید همهی مواردی را که اساتید می خواهند از شما بدانند را پوشش دهد. مثلا:
- دلایل اصلی شما برای ورود به این شاخهی تحصیلی چیست؟
- چرا شما می خواهید مدرک دانشگاه خاصی را بگیرید؟
- چگونه یک مدرک به شما کمک می کند تا اهداف شغلی خود را دنبال کنید؟
- برنامه های آینده شما چیست؟ آیا می خواهید در حوزهی طراحی لباس کارآفرین شوید؟
- انتظارات شغلی آینده شما بعد از اتمام دورهی تحصیلیتان در این رشته چیست؟
CV یا Curriculum Vitae
Curriculum Vitae یا CV در واقع پیشینهای از تحصیل و فعالیت شغلی شماست که تمرکز آن بیشتر بر روی مهارت ها و تجربههای آموزشی و تحصیلی شما بعد از 18 سالگی است.
یک سی وی CV نه تنها به جزئیات تاریخچهی کاری شما می پردازد بلکه نوع و سطح تحصیلات شما، تحقیقات و پژوهشها، کسب بورسیهها، مقالات و دستاوردهای آکادمیک شما را نیز بیان میکند.
CV معمولا باید به ترتیب زمانی چیده شده باشد و با یک نگاه باید قابل فهم باشد.
Resume
واژه resume که ریشه در زبان فرانسوی دارد به معنای لغوی چکیده یا خلاصه می باشد.
یک رزومه resume خلاصه ای است از فعالیتهایی که تا به حال به عنوان یک شغل انجام دادهاید، تحصیلات آکادمیکی که داشتهاید و مهارتهایی که کسب کردهاید.
رزومه بیشتر بر روی فعالیتها و زمینه کاری شما تمرکز دارد و باید تصویری ذهنی از فعالیتهای شغلی شما به خواننده ارائه دهد.
تفاوت بین Resume و CV در چیست؟
یک تفاوت اصلی بین رزومه و CV در تعداد و طول صفحات آنهاست وتفاوت دیگر، در نحوه نگارش و بیان جزئیات است.
بهترین طول برای Resume یک صفحه است و باید مختصر و بدون جزئیات نوشته شود. به شکلی که بررسی آن بیشتر از یک یا دو دقیقه زمان نبرد.
اما طول CV معمولا محدودیتی ندارد و می تواند از دو تا چند صفحه (معمولا 2 تا 4 صفحه) باشد و به جزئیات بیشتری پیرامون سوابق آموزشی و آکادمیک پرداخته شود.
12 پاسخ
سلام من معدلم 20بود وبخاطر علاقم اومدم رشته طراحی دوخت الانم دهمم. میشه آزمون یوس راندهم وآزمون تومر روبدم؟ فرقی میکنه برای بورسیه فول فاند؟وآیامیشه بامعدل بالابورسیه فول فاندشدالبته بدون آزمون؟تروخدا کمکم کنید این فکراخیلی مشغولم کرده😭وحالم اصلا خوب نیس من میخوام به هر نَهوی شده بورسیه شم
سلام ممنون از وقتی که برای مطالعه گذاشتید. به یک گروه متخصص لینک میکنمتون.توی اینستا گرام پیغام بفرستید
وقتش رسیده که خودت مدیر کسب و کارت باشی
ناجی سافت ، تنها ارائه دهنده راهکارهای هوشمند بین المللی در ایران
– طراحی وبسایت های هوشمند شخصی ، فروشگاهی
– طراحی
اپلیکیشن های پیشرو با قابلیت نصب برروی تمام سیستم های عامل
(بدون تاثیرپذیری از تحریم)
– ارائه راهکارهای فروش انلاین و دیجیتال مارکتینگ
– اموزش زبان های برنامه نویسی به
صورت پروژه محور
در کنار شما هستیم
سلام من خیلی به رشته طراحی لباس علاقه دارم ولی رشتم طراحی لباس نیست و امسال دوازدهمم واقعا خیلی پشیمونم از اینکه رشته مورد علاقم رو انتخاب نکردم از این به بعد میتونم تو دانشگاه این رشته رو ادامه بدم و بورسیه بشم خواهش میکنم راهنماییم کنین واقعا ذهنمو خیلییی درگیر کرده
سلام من بورسیه ی کانادا رو میخوام میشه راهنمایی کنید ؟ و اینکه واسه بورسیه شدن حتما باید دبیرستان هنر خوند؟
سلام میشه لطفا اون لینک روبرای منم بفرستین چون منم دقیقا دارای همین شرایط هستم
سلام من با معدل ۲۰ رفتم رشته طراحی و دوخت میخواستم بورس بشم میخواستم بدونم چه مدارکی برای یورس شدن لازمه لطفا کمکم کنیددد
مطالب خوبی بود لطفاً ادامه بدین
عالی میشه اگه نمونه برای هرکدوم از سرفصلا قرار بدین
نکتهٔ بعدی اینکه اکثراً نمیدونن از چه طریقی دانشگاه های مورد نظر و بورسهای فول فاند و فاند رو پیدا کنن لطفاً راجب این هم توضیح بدین
میشد چند تا پیشنهاد برای رزومه مطرح کرد مثلا چه دوره های معتبری هست که میتونیم توشون شرکت کنیم یا بهتر هستش برای گرفتن مدرکِ چه تخصصهایی اقدام کنیم
در مورد زیر شاخه های مد و فشن که میشه در اونها تحصیل کرد
و همینطور ویژگیهای مقالاتی که میتونیم داشته باشیم هم صحبت بشه عالی میشه
این هم یه عالمه ایده
سلام.درمطلب مسابقات مد ۲۰۲۱ به این موضوع پرداختیم
سلام من کلاس نهمم و الان بین اینکه از طریق مدرسه طراحی لباس با از طریق آموزشگاه موندم
میخواستم بدونم میتونم یه رشته دیگه ای بخونم و از طریق آموزشگاه مدرک فنی حرفه ای طراحی لباس رو بگیرم
و بورس بشم؟
ینی با مدرک فنی حرفه ای آموزشگاه بورس شدن ممکنه؟
سلام .
من سال دوازدهمی رشته گرافیک هستم .
و میخوام بورسه آمریکا بگیرم . کلاس طراحی لباس میرم و کار های نمونه زیادی دارم و مدرک فنی حرفه ای.
و رزومه در صنایع دستی دارم.
ولی نمیدونم از چه طریق اقدام کنم .
دانشگاه دولتی یا آزاد.
یا میشه بدون کارشناسی رفت. و اینکه اتباع هستم.
خواهش میکنم کمکم کنین.
چطور با شرایطی که دارم میشه بورسیه بگیرم.
میشه مشاور متخصص یا به فردی که این مراحل رو گذرانده و موفق شده که بره آشنا کنین.
چه مدارکی رو بگیرم و چیکار کنم.
سلام وقت بخیر
بهترین منبع اینترنت هست، سرچ کنید و دانشگاههای مختلف مرتبط با رشتهتون رو پیدا کنید. و بر اساس خواست هر دانشگاه مدارکتون رو تکمیل کنید