بررسی مسیر زندگی این طراح تاثیرگذار
لورا اشلی طراح لباسی است که نامش را در صنعت مد زیاد میشنویم. تأثیری که او بر صنعت مد داشت با گذشت سالیان هنوز هم پابرجاست. اما اگر شما جزو کسانی هستید که نامش را زیاد نشنیدهاید نگران نباشید، هنوز هم دیر نیست. کمد برای پاسخ به سوالهای احتمالی شما در کنارتان است تا کتابهای خاک خوردهی تاریخ فشن را بررسی کند.
جالب است بدانید که او کارش را اول از طراحی دکوراسیون داخلی شروع کرد و بعد از مدتی برای گسترش آن به سراغ مد هم رفت. صبر کنید؛ نمیخواهیم باعث گیجی شما بشویم. ما قصهی این زن قوی و تأثیرگذار را از اول برایتان میگوییم تا هم با شیوهی زندگیش آشنا شوید و هم انگیزهای برای کسانی باشد که دوست دارند از زنان قوی ایده بگیرند.
در این مقاله میخوانید:
- زندگینامه
- معرفی سبک او
- ولز نقطهی آغاز لورا اشلی
- کمی دربارهی تأثیرگرفتن وی
- همکاری لورا اشلی با همسرش
- سرمنشأ ایدهی او
- فروش محصولات او در فروشگاههای معروف
- فروشگاه اختصاصی لورا اشلی در سال 1960
- خلاقیت در کارهای لورا مهمترین فاکتور بود
- ظهور و افول لورا اشلی
معرفی سبک این طراح لباس (لورا اشلی)
قبل از اینکه زندگینامهی لورا اشلی را برایتان باز کنیم، برای اینکه بدانید دقیقاً منظور ما از سبک لورا اشلی چیست توضیح کوتاهی میآوریم. اگر به سبک وینتیج علاقه داشته و عکسهای آن را دنبال کرده باشید زیاد با عکسهایی که سبک لورا اشلی است روبهرو شدهاید. در عکسهای قدیمی زنانی با کلاههای نرم و سبک که تا روی ابرویشان امتداد دارد را زیاد دیدهاید.
کلاههایی که برای صاحبش راحت بود و اگر میخواست جایی را ببیند باید یا لبهی آن را عقب میداد و یا سرش را بالا میگرفت. در کنار این لباسهایی با یقههای ایستاده، آستین بلند و توردار هم حتماً دیدهاید. بله دقیقاً این گوشهای از سبک لورا اشلی بود. البته هنوز راه زیادی مانده تا او را کامل معرفی کنیم. ادامهی مقاله را حتماً دنبال کنید.
ولز نقطهی آغاز او
خانم لورا مونتنی اشلی متولد 1925 بود. خانوادهاش ساکن لندن بودند اما مادرش در زمان وضع حمل به ولز زادگاه خودش بازگشت. یکی از دلایلی که او در راهی که پیش گرفته بود موفق شد این بود که از نجیبزادگان کشورش بود. در انگلستان شجرهنامهی افراد در پیشرفتشان اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل اگر کسی آرمانی را دنبال میکند و بخواهد به موفقیت برسد، سطح خانوادگی او در رسیدن به موفقیتش اهمیت زیادی دارد. بگذریم.
خانم لورا اشلی کودکیش را پیش مادربزرگش در هبرون گذراند. جایی که او رشد کرد یکی از روستاهای اطراف ولز بود. وقتی او در سن 13 سالگی به ولز بازگشت، آثار پایان جنگ جهانی به خوبی در آنجا مشهود بود. مدارس دیگر ظرفیت پذیرش دانشآموز نداشتند به همین دلیل او در Aberdare Secretarial School به درسش ادامه داد. در سال 1942 و در سن 16 سالگی مدرسه را رها کرد و به خدمت در نیروی دریایی سلطنتی درآمد. در همان زمان بود که با مهندس برنارد اشلی آشنا شد. رابطهی آنها هنوز شکل درستی به خود نگرفته بود که برنارد اشلی از طرف انگلستان برای مأموریت به هند فرستاده شد.
در مدت مأموریت برنارد اشلی در هند، آنها با نامهنگاری ارتباطشان را حفظ کردند. بالاخره در سال 1949 خانم لورا با برنارد اشلی ازدواج کرد و نامش به لورا مونتنی اشلی تغییر کرد. خانم لورا اشلی در سالهای 1945 تا 1952 به عنوان دبیر فدراسیون ملی مؤسسات زنان در لندن مشغول به کار بود.
کمی دربارهی تأثیر گرفتن لورا اشلی
حومهی ولز، زندگی روستاییان، طبیعت زیبا و دلنشین؛ اینها تأثیراتی بود که برای همیشه جایگاهش را در زندگی این طراح لباس پیدا کرد. در طراحیهای او به وضوح رد پای زندگی بیآلایش روستاییان و طبیعت دلنشین به چشم میآید. او یکبار در اینباره گفت: «زندگی من یک زندگی از راه دور بود. من هیچوقت تحت تأثیر شهرها نبودهام. زندگی به سبک روستایی، پیشرفت و رسیدن به آرزوها در روستا روش خودش را دارد.»
او دربارهی خودش میگوید: «شاید در نظر اول این موضوع اصلاً الهامبخش نباشد. من عاشق موسیقی و نقاشی هستم و زندگی در روستا را به هر جای دیگری ترجیح میدهم. اما اگر شما بخواهید به روح یک طراح دست پیدا کنید از طرحهایش او را درک میکنید.» او جای دیگری دربارهی خودش میگوید: «ترجیح من بیشتر داشتن 4 فرزند، رسیدگی به خانه و زندگی در روستا بود.» اما گویا ایدههای خلاقی که داشت راه دیگری را برایش رقم زد.
همکاری لورا اشلی با همسرش
خانم لورا اشلی بعد از ازدواج، با همکاری همسرش از آشپزخانهی خانهشان در لندن کار خود را شروع کرد. میز آشپزخانه به میز کارشان تبدیل شد. روی همان میز بود که پارچههای راهراه را به پیشبند، رومیزی، روسری و لباس برای فروش آماده میکردند. آنها از پارچههای ابریشم برای چاپ نقشهایشان استفاده میکردند. چگونگی آموزش چاپ را هم از مطالعهی کتابها آموزش دیده بودند.
سرمنشأ ایده لورا اشلی
مهمترین و جالب توجهترین بخشی که کار خانوادهی اشلی را متمایز میکند هدف آنها از شروع به کار بود. مؤسسهای که او چند سال در آن کار میکرد به WI شهرت داشت. در این مؤسسه قرار بود برای احیای مجدد جوامع روستایی و تشویق زنان برای مشارکت بیشتر در تولید غذا، در طول جنگ جهانی اول اقداماتی بشود. این مؤسسه سرمنشأ تفکر خانواده اشلی برای الهام گرفتن از جوامع روستایی و تولیدات منحصر به فرد آنها بود.
بعد از مدتی در اواخر دههی 1950 به کارنو، ولز جایی که هنوز هم به عنوان ساختمان اصلی برند لورا اشلیست نقل مکان کردند. همکاری زن و شوهر به صورتی بود که طراحیها بر عهدهی خانم لورا بود و کارهای چاپی و بازرگانی را آقای برنارد انجام میداد.
شرکت آنها در سال 1953 به ثبت رسید. خانم اشلی کار خود را در زمینه مبلمان و دکوراسیون داخلی در سال 1950 شروع کرد و از 1960 قدم به دنیای مد و لباس گذاشت.
محصولات این طراح لباس در فروشگاههای معروف به فروش رسید
موفقیت آنها خیلی زود رقم خورد. یکی از دلایل موفقیت آنها تلفیق سادگی روستایی با طرحهای مینیمال شده از زمان ویکتوریا بود. از دیگر دلایل موفقیتشان وارد شدن به دو بخش جذاب یعنی لباس و دکوراسیون داخلی همزمان بود. مردم از طراحیهای آنها استقبال خوبی کردند به صورتی که به زودی در لندن، در دو فروشگاه معروف Heal و Liberty محصولات خود را به نمایش گذاشتند. این دو فروشگاه سابقهی خوبی در فروشهای فانتزی و لوازم تزیینی داشتند. فروشگاه لیبرتی از فروشگاههای مورد علاقهی مردم بود. برای مثال در این فروشگاه کاغذ دیواریهایی که طرح آن توسط William Morris، شاعر قرن 19 انگلیسی زده شده بود به فروش میرفت.
و اما فروشگاه اختصاصی این طراح در سال 1960
اولین فروشگاه لورا اشلی در لندن در سال 1960 افتتاح شد. طراحی خاص و دلنشین این فروشگاه مشتریان زیادی را جذب کرد. کابینتهایی از جنس چوب به رنگ سبز برگرفته از طبیعت، و آبی آسمانی بود. صندلیهایی هم با استایل قدیمی برای استراحت احتمالی مشتریان در نظر گرفته شده بود. آنها در سال 1980 خط تولید مبلمان خود را گسترش دادند.
با فاصلهی چند سال فروشگاه بعدی در سانفرانسیسکو افتتاح شد. به غیر از این شعبه، آنها شعب دیگری در پاریس، ژاپن، استرالیا، و کانادا داشتند. به مرور قدمهای بعدی هم برداشته شد تا اینکه در زمان مرگ خانم لورا اشلی آنها 200 شعبه را اداره میکردند. هر کدام از فروشگاهها طراحی خاص خودش را داشت و شبیهسازی شده از فروشگاه اصلی بود. کارمندان آنها در آن زمان 400 نفر بودند و 130.000.000 دلار درآمد داشتند.
خلاقیت در طراحیهای لورا اشلی مهمترین فاکتور بود
لورا اشلی یکی از خلاقترینها در زمینهی کار خود بود. او در کنار طراحی مد و لباس برای خانمها، مشتریان مرد را هم توانسته بود جذب کند. البته مشتریان مرد طرفدار طراحی دکوراسیون لورا اشلی بودند.
پارچههایی با طرح مشابه برای ملحفه، روبالشی، روتختی حتی مبلمان داخل سالن و جالبتر از همه تا کاشیهای حمام میتوانست در ست یک خانه به زیبایی کنار هم قرار بگیرد. لورا اشلی به خاطر سبک ارگانیکی که در کارهایش داشت، خانههای شلوغ و کوچک و پر اثاثیه انگلیسی را به محیطی آرام و زیبا و دلنشین و در عین حال بزرگتر تبدیل میکرد. گلهای مینیاتوری طرحهایش و تزیینات مختصری که به کار میبرد سبک کار او را متمایل به مدرنیسم کرده بود. در آن سالها مدرنیسم از علایق مردم به شمار میرفت.
او علاوه بر کارهایی که ارائه میداد کتابی هم در زمینهی کار خود با پیشگفتاری به قلم خودش چاپ کرد. کتاب او در زمینهی طراحی و دکوراسیون داخلی خیلی مناسب برای نسل جوانی بود که به این سبک و رشته علاقه داشتند.
ظهور و افول طراح لباس؛ لورا اشلی
خانم لورا اشلی سال 1985 در حالی که 60 سال داشت، در یک حادثه از پلههای خانهی دخترش سقوط کرد. او بعد از چند روز در بیمارستان درگذشت. در آن زمان ارزش 200 میلیون پوندی سهام لورا اشلی ناگهان سقوط کرد. مدتی زمان برد تا سر برنارد اشلی توانست شرکت را دوباره سرپا کند. اما گویا دیگر زمان آنها به پایان رسیده بود و در دهه 90 نگاهها به سمت مینمالیست جلب شده بود. در سبک مینیمال جایی برای سبک لورا اشلی وجود نداشت و آنها را با سقوط جدی روبرو کرد.
لورا اشلی و سودهای کلان
از مشتریهای اصلی لورا اشلی میتوان از پرنسس دایانا نام برد. پرنسس دایانا هم مانند لورا اشلی اهل ولز بود. او در یک بازدید خود 9 جنس مختلف از این فروشگاه خریداری کرد. با چنین مشتریانی بود که اقبال به نفع خانوادهی اشلی برگشته بود و آنان از خانههای تفریحی در شهرهای مختلف دنیا تا قایق تفریحی، جت شخصی و سفرهای متعدد لذت میبردند. اما با این وجود لورا اشلی به مد علاقهای نداشت و دوست داشت کمد هرکس سبک ثابتی داشته باشد. در واقع به نوعی موافق مصرفگرایی که امروزه در صنعت فشن به وفور دیده میشود، نبود.
لورا اشلی 20 سال به عنوان طراح مد و لباس کار کرد و در این مدت هم به خوبی درخشید. اما زمانی که به نقطهی پایان رسید به خاطر وفور سبکها و مدلهایی که به سمت صنعت مد هجوم میآوردند خیلی زود از دور خارج شد. سبک بوهو بعد از سالها وارد دنیای مد شد که میتوان آن را شبیه به سبک لورا اشلی دانست. گویی همین سبک بوهو الهام گرفته از لورا اشلی بود. به هر حال لورا اشلی زنی بود که در دورهی خود به زیبایی توانست نگاههای مصرف زدهی شهری را به سمت روستا، زندگی روستایی و سادگی زنان روستایی جلب کند.
یک پاسخ
سلام مادر من در سن جوانی یک پیراهن از مارک لورا اشلی رو در یک مغازه دست دوم خریداری کرده که من هم هنوز اون رو میپوشم ولی روی مارک لباس این نوشته هستlaura aghley یعنی امکان داره که غیر اصل باشه؟