نقش استایلیست در صنعت مد

2217 بازدید

تا به حال به نقش استایلیست ها در دنیای مد و فشن فکر کردید؟ به نظر شما استایلیست به چه کسانی گفته می‌شود؟ همان کسانی هستند که به شما مشاوره می‌دهند که چه لباسی را با چه لباسی ست کنید و در هر مراسمی چگونه ظاهر شوید؟ شما هم فکر می‌کنید استایلیست‌ها کسانی هستند که فقط لباس‌ها را ست می‌کنند؟ اگر می‌خواهید درباره‌ی شغل پراهمیت استایلیست و نقش موثر آن در دنیای مد بدانید با این مطلب همراه شوید.

نقش استایلیست در صنعت مد
آماده کردن مدل توسط استایلیست برای عکاسی

استایلیست‌ کیست؟

در واقع کار استایلیست‌ این که یک ست لباس در تن افراد خوب بنظر برسد. ممکن است آن‌ها برای یک برند خاص کار کنند، در این صورت وظیفه دارند مدل‌ها را به بهترین نحو بر روی صحنه‌‌ی کت واک‌ها بفرستند. طوری که انتخاب نحوه‌ی آرایش صورت و مدل مو متناسب با لباس و اکسسوری، بر عهده‌ی اوست. تعیین اینکه هر لباس به تن چه مدلی بهتر می‌نشیند، توسط او صورت می‌گیرد.

درسته که آن‌ها فروشنده نیستند، اما قطعا حضور یک استایلیست در فروشگاه برندهای لوکس ضروری است، تا به مشتریان مشهور و ثروتمند خود مشاوره بدهند. آن‌ها در میزان فروش یک برند نقش بسیار مهمی دارند. استایلیست‌ خوب هنر فشن را می‌داند، که چگونه با آن می‌توانند ویژگی‌های مثبت افراد را با لباس پوشیدن به نمایش بگذارد.

در واقع انتخاب لباس فرد که برای رویداد مورد نظر او مناسب باشد، و قانع کردن مشتری با مشاوره صحیح برای پوشیدن انتخاب استایلیست یک هنر است و این همان مهارت و هنری است که یک استایلیست‌ حرفه‌ای دارد.

استایلیست مشاوره خرید میدهد
استایلیست طراحی نمی‌کند

حوزه‌های فعالیت استایلیست

عرصه‌های مختلف زیادی وجود دارد که استایلیست‌ مد از استعداد‌ خود استفاده کند. از فیلم‌ها و موسیقی گرفته تا تبلیغات نمایش‌های تلویزیونی، آن‌ها ممکن است با کارشناسان روابط عمومی همکاری کنند.

بهترین مدارس مد دنیا در کشورهای خاورمیانه
ادامه مطلب

چیدمان لباس‌ها، اکسسوری‌ها و استایلینگ مدل‌ها برای گرفتن عکس‌های تبلیغاتی و انتشار آن در رسانه‌ها، حتی تبلیغ برای فیلم‌ها و کنسرت‌ها و … از حوزه‌ی فعالیت اوست.

می‌توان گفت او با طراحان، خیاط‌ها، مدل‌ها، عکاسان و اعضای رسانه‌ها در ارتباط هستند. انتخاب رنگ و جنس پارچه و تهیه‌ی آن برعهده‌ی اوست. بدون شک برای اینکه لباس طراحی شده بدون نقص به نظر برسد، استایلیست‌ها نقش بسیار پر رنگی دارند.

نقش استایلیست در صنعت مد

بخش عمده فعالیت‌های یک استایلیست

البته بخش عمده فعالیت آن‌ها را در استایلینگ سلبریتی‌های هالیوود می‌توان در نظر گرفت. همانطور که اغلب می‌دانید، افراد سرشناس هریک استایلیست دارند. شاید باورتان نشود اما حتی برای لباسی که قرار است بروند سر کوچه نان بخرند، استایلیست تصمیم می‌گیرد.

آن‌ها مسئول خرید هستند و تصمیم می‌گیرند سلبریتی‌ها چه لباسی را با چه آیتمی کجا بپوشند. پس هرکس خوش لباس‌تر است به این مفهوم است که استایلیست بهتری استخدام کرده است.

مطلب مرتبط: ماهک آهنج، استایلیست خانه مد راد

با این موارد حتما متوجه شدید که برای انتخاب لباس سلبریتی‌ها در مراسم فرش قرمز مانند اسکار، گلدن گلاب و … چه پروسه طولانی صورت می‌گیرد.
در ابتدا قانونی که باید در این روند رعایت کنند، انتخاب لباس را وقتی کاندید‌ها اعلام می‌شوند، آغاز کنند. استایلیست‌ها از بین تمام لباس‌هایی که شخصا می‌بینند، حدود 50 نمونه را به سلبریتی مورد نظر نشان می‌دهند و با هم امتحان می‌کنند.

برای انتخاب لباس می‌توان اینطور گفت، که بازیگرها دو گزینه دارند. می‌توانند یک لباس را از آخرین مجموعه طراح قرض بگیرند، و یا لباس مخصوص برای او دوخته می‌شود. پوشیدن لباس‌های خاص، یک شانس است که برای خیلی‌ها پیش نمی‌آید. اما هر سلبریتی که لباس خاصی به تن کند، در حضور پر رنگ بازیگر، اعتبار استایلیست و موقعیت تبلیغاتی طراح برای موفقیت برندش اهمیت دارد. 

مجلات مد و فشن خاورمیانه؛ ارتباط فرهنگ و فشن
ادامه مطلب

استایلیست‌ها وقتی لباس خاصی از طراحان را در نظر می‌گیرند، تا روز مراسم آن لباس را نمی‌بینند. حتی عکسی از آن هم دریافت نمی‌کنند و تنها طرحی از آن را می‌بینند. در نهایت استایلیست رابط بین برندها، طراحان و سلبریتی‌ها هستند. زمانی که عده‌ای از طراحان علاقه‌مند به دوختن لباس برای مشتری هستند. اما مشتری دوست دارد لباس برند دیگر را بپوشد، در صورتی که امکان پذیر نیست.

از وظایف اصلی استایلیست حرفه ای این است که، مشتری را راضی نگه دارد و او را با بهترین ظاهر بر روی فرش قرمز بفرستد.

نقش استایلیست در صنعت مد
آماده کردن مدل توسط استایلیست برای عکاسی

ویژگی‌ و مهارت‌های استایلیست‌

استایلیست‌ باید توانایی پیش‌بینی ترند‌های فشن را داشته باشد. از هنر طراحی و تاریخچه مد آگاه باشند. باید درک درست از اشکال مختلف صورت و بدن را داشته باشد، و متناسب با آن نحوه‌ی پوشیدن لباس را بداند. درمورد مهارت‌های تجاری مانند بازاریابی، اصول تبلیغات مطلع باشند.

لازمه‌ی استایلیست حرفه‌ای بودن داشتن خلاقیت و نوآوری، مهارت‌های قوی ارتباطی برای همکاری با مشتریان است. همچنین این شغل صبر و حوصله‌ی زیادی را می‌طلبد، جابه‌جایی وسایل زیاد و کیسه‌های سنگین پوشاک از سختی‌های کار آن‌هاست.

امیدوارم با خواندن این مطلب از اهمیت شغل استایلیست در عرصه مد آگاه شده باشید. باید بدانید این حرفه دانش و آگاهی بالایی از فشن را شامل می‌شود و برای پیشرفت در این شغل باید از میکاپ، طراحی و متریال لباس، عکاسی و دیزاین صحنه شناخت کامل داشته باشد.
به قول معروف استالیست حرفه‌ای شدن گاو نر می‌خواهد، و مرد کهن…


مطالب مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین محصولات سارک