شما را نمی دانم. اما نویسنده این مطلب حسابی اتو کشی را دوست دارد. هر بار که به جدال یک چروک سفت وسخت و لجباز می رود و آن را شکست می دهد، احساس یک شوالیه را دارد که قهرمان شرور را از پای درآورده. خیلی از آدم ها نیز در این حس مشترک هستند. این که لباس، پرده، رومیزی، روسری و هر آن چه که نیاز به اتوکشی دارد، صاف و به قول معروف شق و رق باشد. برای این که مانند یک شوالیه پیروز این نبرد باشید، ما را همراهی کنید.
مرحله اول در اتو کشیدن لباس
برای این که در یک کار موفق شوید، باید خشت اول را درست بگذارید. همان اجرای مثل
خشت اول گرد نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج.
در مقوله اتوکشی، خشت اول این است که زمان شست و شوی لباس، حتما از نرم کننده استفاده کنید. اگر مزایای استفاده از نرم کننده را نمی دانید، خیلی خلاصه به شما بگوییم که نرم کننده الکتریسیته ساکن لباس را از بین می برد.
چیزی که باعث جذب گرد و غبار و ایجاد چروک می شود. از طرفی عمر پارچه را بالا می برد و اتوکشی را راحت می کند. تمام این ها به کنار، نرم کننده ها بوی ماندگاری دارند که از چند متری بوی تمیزی شما را به هر فردی که به سمت شما می آید، می رساند. چه چیزی از این بهتر؟
** خشت دوم
پیرو همان خشت اول، باید خشت دوم را هم درست بگذارید. منظور از خشت دوم درست پهن کردن لباس است. زمانی که لباس نم دار را به همان شکل مچاله شده از ماشین خارج می کنید و بدون تکان دادن روی بند می اندازید، نباید خیلی هم انتظار داشته باشید، چروک های لباس تان خیلی ساده باز شود. خوب لباس را بتکانید و بعد آن را آویزان کنید.
** خشت سوم
این آخرین خشت از اصول اولیه اتوکشی است. البته می توان خشت های زیادی برای پایه ریزی یک اتوکشی مناسب گذاشت، اما مهم ترین هایش همین است که گفتیم. برای خشت سوم باید کمی به اتوی تان برسید. کفه آن را تمیز کنید، اگر نیاز به تعویض آب دارد آن را انجام بدهید، اگر روکش میز اتوی تان کثیف شده، آن را از آلودگی پاک کنید و در نهایت با تنظیم بخار و دمای مناسب به پیشواز جنگ با چروک ها بروید.
اگر کف اتوی شما کثیف و چسبنده باشد، نه تنها اجازه اتوکشی به شما نمی دهد، بلکه باعث می شود لباس های تان نیز با لکه هایی مواجه شوند که از بین بردن آن ها کار ساده ای نیست. یکی از راه هایی که می توانید با استفاده از آن کف اتوی خودتان را تمیز کنید، این است که روی آن خمیر دندان بزنید و با یک ابر تمیزش کنید.
برای پاک کردناثر سوختگی هم می توانید از برش های لیمو استفاده کنید.
هر از چند گاهی نیز داخل مخزن بخار آن یک مقدار سرکه بریزید و پارچه ای که نیازش ندارید را با فشار زیاد بخار اتو کنید. این کار باعث می شود اثری از رسوب املاح آب در اتوی شما باقی نماند و همیشه مقدار زیادی بخار داشته باشید که سرعت و جدیت به سمت چروک ها پرتاب می شوند.
** لباس ها را وقتی نم دار هستند اتو کنید
برای این که لباس تان به خوبی اتو شود، اگر همان زمان که از ماشین در می آورید و آویزانش می کنید، قبل از این که کاملا خشک شود، کار اتوکشی را انجام بدهید می توانید از موفقیت در کارتان مطمئن باشید.
اما اگر برنامه زندگی تان به این شکل نیست و معمولا در زمان مشخصی که به لباس نیاز دارید، برای اتوکشی آن اقدام می کنید، بهتر است از این که اتوی تان حسابی بخار می دهد مطمئن شوید. بخار اتو همان شمشیری است که شما در مبارزه از آن استفاده می کنید و برنده می شوید. زمانی که بخار با شدت و گرمای بیش از حد به بافت پارچه شلیک می شود، در چشم برهم زدنی چروک را از بین می برد.
** اتو کردن گوشه ها و زاویه های لباس
برای اتو کشیدن لباس صرفا به پشت و جلو بسنده نکنید. درزهای پهلوی لباس، سرشانه ها، یقه، سر آستین جز مهم ترین نکات اتوکشی هستند. بدون انجام آن ها انگار اصلا اتوکشی اتفاق نیفتاده است. برای درست اتو کردن این زوایای بد قلق بهتر است از گوشه های میز اتو استفاده کنید.
اتو کشیدن لباس های زنانه و مانتوهایی که برش از روی سینه دارند، کار سختی است. ترفند خوش حالت نگه داشتن آن ناحیه با اتو، این است که از یک بالشتک دست ساز استفاده کنید. بالشتک را در قسمت های مختلف بگذارید و آن را اتو بکشید. به همین راحتی می توانید به لباس تان فرم بدهید.
** اتو کردن درزها را چطور اتو کنیم؟
پارچه ها زمانی که طی فرآیند الگو، برش و دوخت تبدیل به لباس می شوند، درزهایی دارند که معمولا یا از وسط باز شده اند یا به یک سمت متمایل هستند. برای حرفه ای اتو کشیدن، باید با درزها دوست باشید. بدانید خواب هر کدام شان به چه طرفی است و شما نیز به همان سمت اتو بکشید. نتیجه این سبک اتو کشیدن بسیار شگفت انگیز است چون فرم لباس شما را به همان شکلی که دوزنده در نظر داشته حفظ می کند.
** حفظ کیفیت لباس با پارچه محافظ
برخی از لباس ها که با پارچه حریر، ریون، ابریشم و …. دوخته شده اند به قدری نازک یا گران قیمت هستند که مجبورید آن را همیشه به خشکشویی بدهید تا برای تان بخار بزند. اما می توانید با استفاده از یک پارچه نخی مناسب و تمیز این کار را خودتان انجام دهید. کافیست پارچه مورد نظر را روی لباس بگذارید و سپس اتو را با درجه حرارت مناسب روی آن با فاصله نگه دارید و از بخارش برای از بین بردن چین و چروک لباس تان استفاده کنید.
نکته مهم در اتوی این لباس ها این است که قبل از اقدام، پشت و روی شان کنید. با این کار مانع از ایجاد سایه روی لباس می شوید. اگر پارچه لباس تان مخمل یا از آن دست پارچه هایی است که خواب دارد، حتما قبل از هر کاری خواب پارچه را پیدا کنید، بعد مشغول اتوکشی به سمت خواب پارچه شوید.