گزارش تهران تک سامیت

تیم کمد
7 دسامبر 2023
موضوعاتی که به آن می‌پردازیم

در روزهای ۲۵ و ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۲، رویداد تهران تک سامیت Tehran Tech Summit 2023 در مرکز همایش‌های رایزن برگزار شد. این رویداد طی دو روز و در ۵ بخش اصلی به شرح زیر اتفاق افتاد:

  • فشن‌شوی دیجیتال
  • نمایشگاه NFT
  • سخنرانی
  • ورکشاپ
  • رقابت استارتاپی

این ایونت با رویکرد و ایده‌ی تأثیر تکنولوژی‌های نوین بر کسب و کارها و با حضور برندهایی از صنعت پوشاک  و ریتیل ایران رقم خورد.

در جریان رویداد TehranTechSummit، پس از نشست خبری، نوبت به برگزاری نمایشگاه NFT رسید. در صفحه‌نمایش‌های بزرگ سالن نمایشگاه، آثار NFT هنرمندان داخلی و خارجی به چشم می‌خورد. در کنار هر اثر هنری، یک Qr Code مخصوص وجود داشت که با اسکن کردن آن، بازدیدکنندگان می‌توانستند اطلاعاتی از جمله نام خالق اثر، قیمت و جزئیات دیگر مربوط به همان آثار را دریافت کنند.

طی گفت‌وگوی تیم کمد با برخی از این هنرمندان، متوجه شدیم که طرح‌های اولیه‌ی آن‌ها اکثرا به حالت اسکچ‌های دستی صورت گرفته و در ادامه برای ارتقاء کیفیت آثار، از هوش مصنوعی یا AI کمک گرفته‌اند.

اما سوال اصلی این است که هدف از برگزاری این گردهمایی‌ها چیست و این رویدادها در دنیای مد و صنعت ریتیل چه جایگاهی دارند؟

 

اهمیت و جایگاه رویدادهای صنعت مد در دنیا

اگر از فعالین صنعت مد یا علاقه‌مند به دنیای مد و فشن باشید، احتمالا هر روز خبرهای زیادی از گردهمایی‌ها و رویدادهایی که در گوشه و کنار دنیا برگزار می‌شود، به گوشتان خورده است. این رویدادها تنها برای سرگرمی و به رخ کشیدن زرق و برق دنیای مد نیستند؛ بلکه اتفاقاتی مهم محسوب می‌شوند که در پی استراتژی‌ برندها برای پیش‌برد برنامه‌های بازاریابی و مارکتینگی و برای ایجاد ارتباط موثر با افراد متخصص و جلب مشتریان برگزار می‌شوند. این گردهمایی‌‌ها به خاطر تبلیغات گسترده و محبوبیت صنعت مد، عموما مورد استقبال فراوانی قرار می‌گیرند.

همان‌طور که می‌دانید، متأسفانه به دلیل محدودیت‌های موجود، خلأ فشن‌شوهای فیزیکی در صنعت پوشاک ایران کاملا مشهود است.

با وجود همین محدودیت‌‌ها رویدادها و گردهمایی مانند تهران تک سامیت روزنه‌ی امیدی برای صنعت پوشاک و ریتیل ایران به حساب می‌آیند.

با توجه به تبلیغات تهران تک سامیت که قبل از برگزاری رویداد صورت گرفته بود، هدف اصلی این گردهمایی را ایجاد فضایی برای معرفی جدیدترین تکنولوژی‌ها و تأثیر آن در کسب و کارها عنوان کرده بودند؛ اما با توجه به حضور اعضای تیم کمد برای پوشش خبری در این رویداد، مشاهدات تیم ما با اهداف گردهمایی تناقضاتی داشت. در همین راستا  تیم کمد سارک تصمیم گرفت گپ و گفتی با مسئولین برخی از برندهای حاضر در این رویداد داشته باشد و با طرح سوالاتی درباره‌ی اهدافشان از شرکت در این رویداد، توضیحی شفاف‌تر از فشن‌شوی دیجیتال و میزان استفاده از ابزار هوش مصنوعی در مجموعه‌های ارائه شده، دریافت کنند.

از خانم‌ها صدف کاشانی، میترا ثابت و آقای محمودرضا چمنی که پاسخگوی ما بودند، کمال تشکر را داریم.

 

رویدادها و گردهمایی‌‌ها؛ بستری برای ارتباطات موثر

گروه برندهای درسا، از برندهای حاضر در تهران تک سامیت و از حامیان این رویداد بودند. گروه برندهای درسا در آستانه‌ی ورود به دهه‌ی چهارم فعالیتش، تغییراتی در هویت بصری، ساختار و رفتار برند، ری‌برندینگ(rebranding)  به وجود آورد و خط دال درسا را خلق کرد. درسا که خود را برندی پیشگام در صنعت مد ایران می‌داند، معتقد است عصر یک نسل جدید فرا رسیده است؛ این نسل در حال ایجاد تعریف جدیدی در کلیه‌ی ارزش‌ها و عناصر صنعت مد و فشن هستند و وضعیت قبلی برند درسا برای این نسل مناسب نبوده است. درسا با ری‌‌برندینگ قصد دارد مسیری برای ورود به سبک زندگی این نسل جدید خلق کند.

کمپین The North Face Gucci؛همکاری دو برند آمریکایی و ایتالیایی
ادامه مطلب

 کمپین جدید برند درسا با نام ” آغوش دال ”  با یک ماجرای تازه از سرزمین دال ارائه شد که در نتیجه‌ی آن، گزیده‌ای از پویاترین‌ محصولات دنیای اندیشه، ایده، طرح، تصویر و هنر در قالبی جدید از چرم و رنگ و سبک ارائه شده است.

آقای محمودرضا چمنی، مدیر مارکتینگ برند درسا نیز نگاهی مثبت به حضور دغدغه‌مندان حوزه‌ی فشن در این رویداد داشتند.

” تهران تک سامیت در واقع گردهمایی و معاشرت جمعی تمام کسانی بود که همواره دغدغه‌ی صنعت پوشاک  را دارند و آن‌ها را در کنار صنایع دیگری که مایل به استفاده از تکنولوژی هستند، گرد هم آورده بود. با توجه به این‌که رویداد تهران تک سامیت برای اولین بار بود که با  هدف بهره‌وری از تکنولوژی برگزار می‌شد، علی‌رغم نواقصی که داشت و با توجه به نحیف بودن صنعت پوشاک در ایران، از نتیجه‌ی کار راضی بودیم.”

در دنیای مد و فشن نیز حمایت و حضور برندهای پیشکسوت و با تجربه‌ی بالا در کنار برندهای نوپا بسیار موثر است و فضای رقابتی مفیدی را رقم می‌زند. در رویداد تهران تک سامیت نیز حضور و حمایت برندهای شناخته‌شده‌ی ایرانی از جمله درسا، بادی اسپینر، چرم مشهد و… در کنار برندهای کمتر شناخته‌ شده، نوید اتفاقات مثبتی در صنعت پوشاک ایران می‌داد.

خانم صدف کاشانی، مدیر طراحی برند بادی اسپینر، هدف برند از حضور در رویداد تهران تک سامیت را این‌طور بیان کردند:

” برند ما به جهت پیدا کردن ارتباطات بیشتر در حوزه‌ی پوشاک در این ایونت شرکت کرد و هدف این است که در نهایت بتواند رویاپردازی‌های خود را که تلفیقی از علم و هنر است، در کنار هم داشته باشند.”

اینجاست که درمی‌‌یابیم هدف از برگزاری چنین ایونت‌هایی، اقدامی فراتر از فروش بیشتر و شناخته شدن برای برندها است و ایجاد ارتباطات موثر در صنعت فشن و ریتیل امری مهم به شمار می‌آیند.

ایجاد ارتباط موثر در صنعت، یکی از اصلی‌ترین اهداف برگزاری ایونت‌ها و گردهمایی‌ها در صنایع مختلف است. هدفی مهم که برند چرم مشهد نیز با همین ایده در رویداد شرکت کرده بود و خانم ثابت، کارشناس مارکتینگ برند چرم مشهد، به ما گفتند:

” هدف اصلی از شرکت در رویداد تک سامیت، معرفی چرم مشهد ‌به عنوان برندی است که در مسیر تحول دیجیتال قدم گذاشته است و در آینده قصد استفاده‌ی هدفمند از تکنولوژی را در لایه‌های مختلف سازمان دارد. برند چرم مشهد در این راستا به دنبال ایجاد ارتباط موثر با جامعه‌ی فشن و تکنولوژیست‌های حاضر در رویداد بوده است.”

 

فشن‌شوی دیجیتال، نمایش مد در مقیاس جهانی

با شیوع جهانی ویروس کرونا و سیاست‌های فاصله‌گذاری و محدودیت‌های پیش آمده، فشن‌شوهای دیجیتال که قبل از همه‌گیری هم تدابیر و گمانه‌زنی‌هایی برای آن‌ها شده بود، به کمک صنعت فشن آمدند. تکنولوژی دیجیتال یکی از جدیدترین و محبوب‌ترین ابزارها در صنایع مختلف است که با استقبال زیادی در صنعت مد نیز مواجه شده است. این فشن‌شوها با ویژگی‌هایی که دارند به برندها کمک می‌کنند تا با هزینه‌های کمتر و دسترسی جهانی بتوانند جدیدترین مجموعه‌های خود را به نمایش بگذارند.

مت گالا 2019، اسکار دنیای مد
ادامه مطلب

یکی از 5 بخش اصلی رویداد تهران تک سامیت نیز برگزاری فشن‌شوی دیجیتال بود. در این بخش به غیر از برند درسا و بخشی از کالکشن ارائه‌شده‌ی برند چرم مشهد، نمایش مابقی برندها بیشتر شبیه به تیزرها و ویدئوهای تبلیغاتی بود. البته بعد از صحبت‌های مدیران و طراحان این برندها، این‌طور عنوان شد که استفاده از هوش مصنوعی و AI  در کنار ابزارهای دیجیتال، امکاناتی بوده که اکثر برندها از آن بهره برده‌اند و این موضوع از اهداف رویداد تهران تک سامیت نیز بوده است.

 

فشن‌شوی دیجیتال برند درسا از منظر توسعه‌ی پایدار

برند درسا در نشست خبری تهران تک سامیت مدعی شد که در این رویداد به عنوان نخستین برند ایرانی، فشن‌شوی دیجیتال خود را به نمایش بگذارد.

اولین فشن‌شوی پخش شده در رویداد تهران سامیت نمایش نیز متعلق برند درسا بود که بعد از صحبت‌های سرکار خانم سهیلا فتحیه، مدیر طراحی برند درسا، ‌به صورت پراکنده پخش شد که این پراکندگی متأسفانه یکی از نقاط ضعف این رویداد بود. برند درسا نهایت تلاششان را در استفاده‌ی درست و بهینه از هوش مصنوعی برای طراحی لوک‌ها کرده بودند، اما این فشن‌شوی دیجیتال با آن‌چه در دنیا در حال رخ دادن است، فاصله‌ی زیادی دارد.

 

 

آقای چمنی، مدیر مارکتینگ برند درسا، در توضیح استفاده از هوش مصنوعی این‌طور بیان کردند:

” استفاده از AI و دیجیتال فشن از منظر توسعه‌ی پایدار و دیدن یک لوک کامل، با توجه به این‌که فقدان‌هایی در آیتم‌های تولیدی درسا و سبد محصولاتش وجود دارد، کمک بزرگی به نشان دادن درسایی برای فردا است. به کمک ابزارهای ویرچوال که درسا مدتی است به سمتش رفته است، مشتری می‌تواند بدون حضور فیزیکی در فروشگاه آیتم مورد نظر را تست و پرو کند که این موضوع مدلی از توسعه‌ی پایدار است.”

یکی از مزایای فشن‌شوهای دیجیتال، صرفه‌جویی در هزینه نسبت به فشن‌‌شوهای سنتی و فیزیکی است که به حفظ هوشمندانه‌‌ی محیط زیست نیز کمک بسیار بزرگی می‌‌کند.

 

فشن‌شوی دیجیتال یا تیزر تبلیغاتی؟!

یکی از لحظاتی که اعضای تیم کمد دچار تناقض و سردرگمی شدند، لحظه‌ی نمایش فشن‌شوی دیجیتال برند بادی‌اسپینر بود. طی صحبتی که تیم ما با خانم کاشانی داشتند، ایشان متذکر شدند که تیم طراحی بادی‌اسپینر در مواردی از هوش مصنوعی و AI استفاده کرده است. برند بادی‌اسپینر از همه‌ی پتانسیل‌هایی که تکنولوژی فراهم کرده است، استفاده نمی‌کند؛ البته بهتر است این‌طور بگوییم که در صنعت ما هیچ‌کدام از برندها استفاده‌‌ی درستی از تکنولوژی نمی‌کنند. ایشان ادامه دادند:

” در طراحی کالکشن پاییز-زمستان ۱۴۰۲ تعدادی از کالاهای زنانه بدون داشتن نمونه‌ی اولیه ساخته و پرداخته شدند و تنها با پرامپت‌هایی که تیم طراحی به کمک آی‌تی به هوش مصنوعی دادند، طراحی شده‌اند.

در تصویرسازی ویترین‌ها، هوش مصنوعی کمک زیادی به ما کرد و با توجه به محدودیت‌هایی که داشتیم، سعی در بهینه‌سازی و اجرای آن‌ها کردیم. 

تلفیق ایده ی کلکسیون با هوش مصنوعی برای عکاسی هم  در عکاسی کالکشن اخیر مورد استفاده قرار گرفت. ما می‌خواستم ایده‌ی طبیعت انتزاعی را با طبیعت واقعی تلفیق کنیم. “

 

 

برند بادی‌اسپینر شخصیت انسانی یا کهن‌الگوی خود را شخصیتی جستجوگر عنوان کرده است. از خصوصیات شخصیت جستجوگر در دنیای امروز و نسل جدید، علاقه، توانمندی و بهره‌گیری از تکنولوژی دیجیتال است؛ اما به نظر شما فشن‌شوی دیجیتال برند بادی‌اسپینر در تهران تک سامیت تا چه اندازه توانست پاسخگوی این شخصیت جستجوگر باشد؟!

برندهای مد در هفته‌ دیزاین میلان 2024: همکاری‌ها و رونمایی‌ های تاریخی
ادامه مطلب

 

فشن‌شوی دیجیتال از نگاه برند چرم مشهد

برند چرم مشهد با قدمت طولانی تولید محصولات چرمی در صنعت پوشاک ایران، در کالکشن پاییز و زمستان ۱۴۰۲ خود نیاز نسل جوان و ترندهای روز را در نظر گرفت و مجموعه‌ای متفاوت با آن‌چه پیش از این از چرم مشهد دیده بودیم، ارائه کرده است.

 چرم مشهد درباره‌ی کالکشن جدید خود این‌گونه توضیح داد:

“استایل و پوشش هر فرد بیانگر احساسات، شخصیت و هویت اوست. هربار که در جمع جدیدی حضور پیدا می‌کنید، استایل شما پیش از هر چیز دیگری، کاریزما، جسارت و خاص بودن شما را نشان می‌دهد. کالکشن پاییز و زمستان 1402 چرم مشهد با اتکا به این موضوع و با شعار “انعکاسی از درون” به خوبی این موضوع را درک کرده و با طراحی‌های منحصربه‌فرد خود، سعی کرده‌ایم تا منعکس کننده‌ی احساس درونی مخاطبانمان باشیم. فشن شوی دیجیتال برند چرم مشهد نیز با اشاره به هویت منحصر بفرد افراد، به خوبی نمایانگر کالکشن پاییز و زمستان 1402 چرم‌مشهد بود.”

 در جریان صحبتی که تیم کمد با خانم ثابت، کارشناس مارکتینگ برند چرم مشهد، داشتند، ایشان درباره‌ی چگونگی استفاده از هوش مصنوعی این‌طور توضیح دادند:

“استفاده از ابزارهای دیجیتال و به طور کلی تکنولوژی،  به عنوان ابزاری پیشرفته در دپارتمان‌های مختلف سازمان به طور پیوسته و هدفمند در حال گسترش است. در مجموعه‌ی پیش رو از این ابزارها در پیش‌بینی مسیر فصلی فشن، تحلیل نیاز مشتری، ایده پردازی اولیه و تولید مستندات مورد نیاز با هدف افزایش سرعت، کاهش هزینه و خطا استفاده شده است. “

 

طاقه‌چیان، تابلویی از شعر، موتیف و ادبیات ایرانی

خانه‌ی خلاقیت طاقه‌چیان از دیگر حامیان رویداد تهران تک سامیت بودند. برند طاقه‌چیان، یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نام‌های پوشاک و لباس‌های محلی ایرانی است که به طراحی و تولید لباس‌های سنتی و مدرن ایرانی می‌پردازد. رنگ‌های سفید و مشکی در این کالکشن نقش بارزی داشتند و الگوها، نقوش و ادبیات ایرانی به زیبایی به لباس‌ها جلوه داده بودند. طراحی‌های زیبا و منحصربه‌فرد با الهام از ارزش‌ها و فرهنگ ایرانی، به این کالکشن جذابیت بیشتری بخشیده بودند؛ علاوه بر این، این برند برای انتخاب کانسپت، منبع الهام و طراحی پارچه‌های خود از هوش مصنوعی بهره برده بود که به مخاطبان پیشنهادهایی نوآورانه ارائه کرد.

 

کلام آخر‌

امروزه رویدادها وگردهمایی‌ها در دنیای مد،  فقط به منظور فروش بیشتر برگزار نمی‌شوند، بلکه ایجاد فرصتی مناسب برای تعامل بیشتر صاحبان کسب‌وکار،  فرصت‌های بازاریابی برای برندها و ایجاد زمینه‌ای مناسب برای گسترش و استفاده از تکنولوژی از دلایل این گردهایی‌ها هستند.

با توجه به مصاحبه‌ای که مجله‌ی “کمد سارک” با بازدیدکنندگان انجام داد، مشخص شد که اکثریت افراد دید خوب و مثبتی به این رویداد داشتند و از برگزاری این‌چنین رویدادهای نوآورانه‌ای در ایران خوشحال بودند. با این حال، برخی دیگر معتقد بودند که نیاز به برنامه‌ریزی بهتری در برگزاری این‌گونه مراسم‌ها وجود دارد.

نکته‌ی اصلی، به گفته تمامی افراد مصاحبه شونده، معنای فشن‌شوی دیجیتال در این رویداد بود که به شکلی دیگر تعریف شده بود. از طریق این رویداد، استفاده از هوش مصنوعی در طراحی به طور کامل به نمایش درنیامده بود و این امر مورد انتقاد برخی از حاضران قرار گرفته بود.

امید است با وجود افراد دغدغه‌مند و فعال، از این پس شاهد رویدادهای بیشتر و با کیفیت‌تری از این دست در صنعت فشن ایران باشیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی مالکیت مطالب منتشر شده بر عهده‌ی مجله‌ی کمد سارک می‌باشد، هرگونه بازنشر بدون ذکر منبع و یا ارجاع در هر شبکه‌ی اجتماعی بدون کسب اجازه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

لینک‌های مفید
کمد سارک در شبکه‌های اجتماعی

Completing this form is to improve the content of the magazine.