باربارا نسیم، از طراحی مد تا تصویرسازی

سپیده سوری
16 آوریل 2022
موضوعاتی که به آن می‌پردازیم

باربارا نسیم هنرمندی است که شش دهه فعالیت هنری‌اش، تصویرسازی، نقاشی و طراحی مد را شامل می‌شود. او فارغ از زمینه یا کاربرد، همیشه با خط یا رنگ شروع می‌کند و قدرتش درآمیختگی تکنیک‌های ماهرانه، مشارکت اجتماعی و تداعی فرهنگ پاپ است. آثار او در سطح بین‌المللی به نمایش گذاشته شده‌است. نسیم در سال 2015 جایزه یک عمر دستاورد را از موسسه پرت دریافت کرد و در سال 2020 به تالار مشاهیر تصویرگران راه یافت.

شروع فعالیت

باربارا نسیم در سال 1939 در برانکس به دنیا آمد. او از هشت سالگی، به هنر علاقه داشت. مادرش یک طراح لباس بود و بنابراین همیشه باربارا را به تبدیل شدن به یک زن شاغل و فعال، تشویق می‌کرد. نسیم در سال 1960 با مدرک گرافیک و تصویرسازی از موسسه پرت نیویورک، فارغ‌التحصیل شد. او توانست هزینه تحصیل خود را با کار در سمت طراح پارچه و لباس، تامین کند و پس از فارغ‌التحصیل شدن، سه روز در هفته به عنوان یک طراح پارچه با دستمزد قیمت روزی 25 دلار کار می کرد. در نتیجه، در آن زمان، لباس و کفش به عنوان شاخص‌های تعیین هویت فرهنگی و جنسی، به موضوعات کلیدی زندگی حرفه‌ای نسیم تبدیل شدند؛ اما او تصور می‌کرد زمانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شود، صاحب یک آژانس تبلیغاتی خواهم شد. بنابراین تبدیل شدن به یک تصویرگر مستقل، از شوک‌های بزرگ زندگی حرفه‌ایش بود.

نگاهی به زندگی Martin Margiela و تاثیر او بر دنیای فشن

استایل شخصی

یکی از موارد جالب توجه در مورد این هنرمند، استایل شخصی اوست. نسیم در یکی از جدیدترین مصاحبه‌هایش گفته که به یاد ندارد آخرین بار چه زمانی برای خرید لباس رفته‌است و مد ازین نظر برایش اهمیت ندارد. او همواره از دوران جوانی، با البسه و اکسسوری و آرایش ساده در گالری یا سر کلاس درسش حاضر شده‌است و رویکرد غیرمصرف‌گرا و استایل مینیمالش، منبع الهام افراد بسیاری است.

سبک و منابع الهام

از نظر اجتماعی، نسیم در یک محیط فمینیستی در منهتن اوایل دهه 1960 شکوفا شد. هویت جنسیتی و رفتارهای صریح در مورد تمایلات جنسی از اواسط دهه 1960 به بعد موضوعات رایج در آثار نسیم بود. مضامین برجسته در کار او به انتظارات اجتماعی زنان مربوط می‌شود و اغلب تعاریف جنسیتی را به چالش می‌کشد. یکی از عناصر اصلی پایبندی شخصی او به فمینیسم، اعتقاد به حمایت مالی از هنرمندان زن بود. سبک نسیم به خاطر اشکال بازیگوش، رنگارنگ و گاهی سورئال آن قابل تشخیص است. این ویژگی‌ها، به پیشینه منحصر به فرد و نگرش ماجراجویانه او ادای احترام می‌کنند.

فضای فمنیستی دهه 60 میلادی و حضور فعال زنان در جامعه پس از جنگ جهانی دوم
فضای فمنیستی دهه 60 میلادی و حضور فعال زنان در جامعه پس از جنگ جهانی دوم

نسیم به تقلید از اکسپرسیونیسم، نقاشی‌هایی با تأکید روایی می‌ساخت. استفاده غیر سنتی او از آبرنگ، حکاکی و چاپ لیتوگرافی، تداعی همین سبک هستند و در یکی از اولین مجموعه‌های نقاشی‌اش، با نام انسان و ماشین در سال 1960، پژواک‌هایی از اکسپرسیونیسم آلمانی، یعنی ستایش تکنولوژی و در عین حال ترس از حضورش، مشاهده می‌شود. این مجموعه‌ خلاقانه با قلم‌زنی‌های یکنواخت تهیه شده است و نسیم در سال 1960 برای این مجموعه، برنده جایزه ویژه از دومین مسابقه سالانه انجمن تصویرگران شد.

تیموتی شالامی بازیگر و تاثیرگذار دنیای مد

آثار هنری باربارا نسیم

تصویرسازی‌های نسیم در برجسته‌ترین نشریات آمریکا، مانند The New York Times و Rolling Stone، ظاهر شده‌است.

ژاپنیسم در فشن
ادامه مطلب

طراحی مستقیم برای مد

او در سال 1965، مجموعه بلوزهایی را برای Lady Van Heusen به نام « Lady Van Tastic» طراحی کرد. نسیم درباره این پروژه می‌گوید: “من این کار را کردم، چون از بچگی به آن علاقه داشتم و همیشه دوست داشتم خودم لباس بدوزم یا چیزهای مختلفی را با دست بسازم.” این مجموعه بلوزهایی ساده و پوشیده با پارچه‌هایی با طرح‌های هندسی را شامل می‌شود.

طرح کفش‌های زنانه نسیم، دارای جنب و جوش، مستحکم و حاوی مضامین آزادی فرهنگی، سیاسی و جنسی هستند. کفش، شیء طنزآمیز نسیم است که مشاهدات حول مصرف‌گرایی، جنسیت و قدرت را در او هدایت می‌کند. در دهه 1970، برند لوکس ایتالیایی Carber مجموعه‌ای از کفش‌ها را بر اساس طرح‌های نسیم با برچسب باربارا برای کاربران تولید کرد. این کفش‌ها نیازهای زیبایی‌شناختی مشتریان دهه 1970 را در برمی‌گرفت.

میراث Hussein Chalayan و دست‌آوردهای او با تحلیل مجموعه پاییز 2000، همدردی با آوارگان جنگ

آثار تاثیرپذیرفته از مد

نقاشی‌های فیگوراتیو نسیم غالباً شکل انسان را با اشکال هندسی ترکیب می‌کند و ترکیبات عجیب و زیبایی را می‌سازد. استفاده نمادین او از رنگ و درگیرشدن با مفاهیم فرهنگی هویت و زیبایی زنانه، در مجموعه تصویرسازی WomanGirl (1971-1974) مشهود است. این تصاویر چهره‌هایی را به تصویر می‌کشند که به صورت پراکنده با عناصر لباس و کمربند تزئین شده‌اند، اما اندام برهنه دارند و لباس‌ها فقط به عنوان عناصر تزیینی نقش ایفا می‌کنند. هنگامی که این مجموعه برای اولین بار در گالری در سوهو در سال 1973 به نمایش گذاشته شد، آگهی‌هایش به طور مداوم حذف و سانسور می‌شدند. آثار WomanGirl با تداعی‌های مرموز خود از میل جنسی، رویارویی و قدرت زنانه، بعد از تقریبا پنجاه سال، هنوز برای بیننده چالش برانگیز هستند.

 Womangirl
Womangirl

با تکامل بیشتر استفاده نسیم از رسانه‌های دیجیتال، او در مجموعه کار پروژه نمونه یا Model Project (2008 – 2009)، ترکیبی از تکنیک‌های کولاژ آنالوگ و چاپ دیجیتال را، با استفاده از تصاویر مد معاصر با هدف پرداختن به ایده‌آل‌های ساختگی، به نمایش گذاشت.

نسیم همچنین مأموریت داشته است تا آثار هنری خود را در مقیاس بزرگ در ساختمان‌های منهتن قرار دهد. در سال 2010، او مجموعه Chronicles of Beauty یا تاریخچه زیبایی خود را در سالن رقص هتل جدید و زیبای Eventi در منطقه چلسی نیویورک نصب کرد.

Chronicles of Beauty
Chronicles of Beauty

ایرانیان تاثیرگذار در دنیای مد، هدی کاتبی

Chronicles of Beauty
Chronicles of Beauty

نسیم طراحی‌های کفش‌های فانتزی خود را در مجموعه‌ای از مجسمه‌های سرامیکی دوباره تجسم کرد و مجموعه‌ای از مجسمه‌های سرامیکی از کفش‌ها به نام Nessim’s Souls / Soles (2019) را ساخت و به نمایش گذاشت.

کفش‌های سرامیکی نسیم
کفش‌های سرامیکی نسیم

نسیم طراح مد کاربردی نیست؛ اما تاثیری که از مادرش و حرفه‌ی او پذیرفته، علاقه‌اش به نمایش گذاشتن بدن زن و رد لباس‌ها و پارچه هایی که در نقاشی‌ها، کولاژها و تصویرسازی‌هایش میبینیم و همچنین فعالیتش در زمینه طراحی کفش، باعث اهمیتش در صنعت مد نیز شده‌است.

فشن بستری برای انتقال معنا با طراحی، Rick Owens
ادامه مطلب

باربارا نسیم: یک زندگی هنری Barbara Nessim: An Artful Life

این نمایشگاه بیش از 150 اثر هنری از نسیم را به نمایش گذاشت. از کتاب‌های طراحی او گرفته تا تصاویر دستی و کامپیوتری، نقاشی، کلاژ، و نمونه‌های نادر طراحی پارچه و لباس. جامع‌ترین بررسی حرفه‌ای آثار او تا به امروز. باربارا نسیم: یک زندگی هنری از 15 فوریه تا 19 مه سال 2013 در گالری قرن بیستم موزه ویکتوریا و آلبرت لندن ارائه شد.

باربارا نسیم و تور نمایش آثارش در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن
باربارا نسیم و تور نمایش آثارش در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن

خدمات هنری

آثار هنری نسیم به طور گسترده در موزه‌هایی از جمله لوور، موزه هنر آمریکایی ویتنی و موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن به نمایش گذاشته شده‌اند.
نسیم به‌طور پیوسته و تصویر به تصویر، حرفه‌اش را ساخته است. اشتیاق و تمایل او به هنرش، زمینه را برای حرفه‌ای طولانی و درخشان فراهم کرد که الهام بخش بسیاری از افراد دیگر در این مسیر بوده است. کار او در مجلات صرفا تجاری نیست؛ او با ترکیبی از کلمه و تصویر، داستانی را به تصویر می‌کشد.
در سال 1967، نسیم در کنار فعالیت هنری، شروغ به تدریس در زمینه تصویرسازی کرد. او در برنامه هنرهای کامپیوتری و در بخش تصویرسازی در مدرسه طراحی جدید پارسونز نیز تدریس کرده‌است و از سال 1992 تا 2004 رئیس بخش تصویرسازی این مدرسه بوده است.

شینید برک (Sinead Burke)، خانمی کوچک با دنیایی بزرگ

در آغاز عصر کامپیوتر، نسیم یکی از اولین هنرمندان برجسته‌ای بود که شروع به استفاده از کامپیوتر به عنوان یک ابزار هنری کرد. در طول دهه 1980 و اوایل دهه 1990 که تعداد کمی از هنرمندان به برنامه‌های گرافیک کامپیوتری یا آموزش استفاده از آنها دسترسی داشتند، او به صورت شبانه‌روزی کار می‌کرد تا نرم‌افزارهای گرافیکی را بیاموزد که برای تولید هنرهای دیجیتال استفاده می‌شدند. نسیم مجموعه‌ای از پروژه‌های دیجیتال پیشگام را انجام داد. او در نمایشگاه تاریخی گالری خود در سال 1991، سیستمی ابداع کرد که به موجب آن بازدیدکنندگان می‌توانستند کاتالوگ‌های منحصربه‌فرد خود را با بیش از 48 میلیون تنوع ممکن در گالری ایجاد و چاپ کنند. او در خط مقدم هنر گرافیک کامپیوتری قرار داشت و اکنون به عنوان یکی از تأثیرگذارترین تصویرگران اواخر قرن بیستم شناخته می‌شود.

اگرچه او در طول سال‌ها بر روی انواع مختلفی از پروژه‌ها کار کرده‌است؛ اما یک چیز ثابت مانده‌؛ کتاب‌های طراحی نسیم. نسیم تقریباً در تمام دوران حرفه‌ای‌اش ایده‌های خود را در کتاب‌های طراحی‌اش تمرین کرده است و ده‌ها کتاب طراحی، که در استودیوی او قفسه‌بندی شده‌اند، بازتاب ترافیک خلاقانه شیوه‌های مختلف و مواد مختلف در کارهای او هستند. در نتیجه بعد از سال‌ها فعالیت هنری و تجربه کار با انواع مواد و رسانه‌های هنری، آشناترین پلت‌فرم برای به اشتراک گذاشتن ایده‌هایش، یک دفترچه و خودکار است. وسایلی که نیاز اولیه یک هنرمند و یا حتی دوستان او باشند.

 باربارا نسیم در آتلیه‌اش
باربارا نسیم در آتلیه‌اش

هری استایلز: تابو شکن فشن مردان در قرن بیست و یکم


منابع:

www.illustrationhistory.org

نمود فرهنگ ایرانی در طراحی لباس
ادامه مطلب

metropolismag.com

bgccraftartdesign.org

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی مالکیت مطالب منتشر شده بر عهده‌ی مجله‌ی کمد سارک می‌باشد، هرگونه بازنشر بدون ذکر منبع و یا ارجاع در هر شبکه‌ی اجتماعی بدون کسب اجازه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

لینک‌های مفید
کمد سارک در شبکه‌های اجتماعی

Completing this form is to improve the content of the magazine.