واقعیت افزوده چگونه در فشن استفاده می‌شود؟

ترنج نصیری
1 اکتبر 2021
موضوعاتی که به آن می‌پردازیم

اگر از کاربران سوشال مدیا و به خصوص اینستاگرام و توییتر باشید به احتمال زیاد با ویدئو‌های سه بعدی برخی از بیلبوردهای چین و کره جنوبی مواجه شده‌اید. این بیلبوردها به صورت فیزیکی وجود دارند و از جاذبه‌های توریستی کشورهای شرق آسیا به شمار می‌روند و تکنولوژی جالب آنها باعث محبوبیتشان در شبکه‌های اجتماعی شده است. چندی پیش ویدئویی از ویترین فروشگاه زارا در نیویورک منتشر شد که ویترین زارا را مزین شده با ویدئویی همچون طراحی‌های سه بعدی بیلبوردهای آسیای شرقی به تصویر می‌کشید.

با اینکه بسیاری بر این باور بودند که این ویدئوها واقعی هستند و حتی برای تماشای آن‌ها سری به فروشگاه زارا زدند، اما ویدئو‌های این ویترین زارا در واقعیت وجود نداشتند و تنها انیمیشنی سه بعدی و اثر هنرمندی چینی به نام شین فو‌ (Shane Fu) بودند. شین فو که اهل ووهان چین است، با استفاده از نرم‌افزار‌های طراحی سه بعدی و ترکیب آن با ویدئویی واقعی از ویترین‌های ساده‌ی زارا این ویدئوهای هیجان‌انگیز را خلق کرده و باعث شده میلیون‌ها نفر در دنیا متوجه تفاوت دنیای واقعی و مجازی نشوند!

شلوار گرمکن برای همیشه: چگونه صنعت مد سقوط کرد؟

عکسی از ویدیوی مجازی ویترین زارا
عکسی از ویدیوی مجازی ویترین زارا

آینده‌ی انسان در دستان واقعیت افزوده!

سردرگمی‌ای که اثر هنری دیجیتال شین فو در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده، همانند تیزری برای سال‌های روبروی انسان‌هاست. سال‌هایی در هم تنیده با تکنولوژی‌هایی همچون واقعایت مجازی، واقعیت افزوده و بلاکچین. تکنولوژی واقعیت افزوده یا همان AR، چند سالی است که راه خود را به زندگی روزمره‌ی انسان‌ها باز کرده و در فیلترهای اینستاگرامی و بازی‌های کامپیوتری استفاده می‌شود. آنچه که دوران کرونا تسریع کرد، تلفیق هرچه بیشتر این تکنولژی با دنیای واقعی انسان‌ها بود. اتفاقی که به نیاز انسان برای ارتباط با دیگران رسیدگی می‌کند. استفاده از تکنولوژی AR در سال‌های گذشته، خرید آنلاین محصولات فشن و آرایشی را برای مشتریان آسان کرده است و جدای از این بسیاری از برندها با ارائه‌ی فیلترهایی در اینستاگرام و اسنپ چت، به تبلیغ محصولات خود پراخته‌اند.

فیلترهای اینستاگرامی گوچی
فیلترهای اینستاگرامی گوچی

کاربرد واقعیت افزوده در دنیای واقعی

اما تکنولوژی AR فقط برای استفاده از راه دور کاربرد ندارد و کم کم با بازگشتن روال عادی زندگی در نقاط مختلف دنیا به فروش فیزیکی و سرگرمی‌های دیگر هم کمک خواهد کرد. این تکنولوژی چند سالی است که در شرق آسیا و به خصوص کشور چین محبوبیت پیدا کرده و برای پرو مجازی و هیجان‌انگیزتر کردن فروشگاه‌های فیزیکی به کار رفته‌ است. کشورهای اروپایی و آمریکایی هم چند سالی است که به سراغ واقیعت افزوده رفته‌اند و فروشگاه‌های برندهایی همچون آدیداس از این تکنولوژی برای خلق فعالیت‌های درون فروشگاهی استفاده کرده‌اند.

معیار زیبایی یا ابزار فشار اجتماعی مد و رسانه بر زنان؟!!

واقعیت افزوده در فروشگاه آدیداس
واقعیت افزوده در فروشگاه آدیداس

واقعیت در آینده چه مفهومی پیدا می‌کند؟

یکی از مفاهیمی که در دوره‌ی پاندمی کرونا به مهمان محبوب بحث‌های اهالی تکنولوژی و دیگر صنایع تبدیل شد، جهان دیجیتال یا همان متاورس به شمار می‌رود. متاورس روز به روز در حال پیشرفت است و هر لحظه مرز‌های بین دنیای واقعی و مجازی را جا‌به‌جا می‌کند. نسل جوان به خصوص علاقه‌ی خاصی به جهان دیجیتال دارد و طبق جدیدترین گزارش مجله‌ی Dazed اکثر نوجوانان و نسل جوان شخصیت دیجیتال خود را به شخصیت حقیقیشان ترجیح می‌دهند. این نسل علاقه‌ی خاصی به بازی‌های کامپیوتری دارد و زمان بسیاری را در بازی‌هایی همچون فورتنایت و Animal Crossing می‌گذراند.

پیش به سوی آینده، با Sunnei
ادامه مطلب

نسل جوان و به خصوص گیمرها شاید بیش از آن که در دنیای واقعی وقت بگذرانند، در دنیای مجازی اوقات خود را سپری می‌کنند. به همین علت برای دسترسی به احساسات این نسل و تحت تاثیر قرار دادن آن‌ها برند‌های فعال در حوزه‌ی فشن چاره‌ای ندارند جز این که حضور خود را در دنیای مجازی قوی کنند.

فشن در فورتنایت
فشن در فورتنایت

کدام برندهای فشن سراغ واقعیت افزوده رفته‌اند؟

واقعیت افزوده در کنار هوش مصنوعی و واقعیت مجازی تکنولوژی‌هایی هستند که در پیشرفت متاورس نقش بسزایی خواهند داشت. به همین علت برند‌های مطرح همچون گوچی و ولنتینو بودجه‌ی چشمگیری را به آن‌ها اختصاص داده‌اند. به احتمال زیاد در آینده‌ی نزدیک استفاده از پرو مجازی در خانه به اتفاقی مرسوم تبدیل خواهد شد و فروشگاه‌های فیزیکی شکل اکنون خود را از دست خواهند داد. به تازگی فروشگاه Dover Street Market در طی یک همکاری با ریک اوونز فضای فروش این برند را با واقعیت افزوده تلفیق کرده و با کمک اپلیکیشن Zoom تصاویری اختصاصی از فشن شوهای ریک اوونز را در اختیار بازدید کنندگان قرار داده است که در فروشگاه‌های Dover Street Market شهرهایی همچون لندن، توکیو، نیویورک، سنگاپور و پکن قابل مشاهده هستند.

مشتریان در صنعت مد و فشن به دنبال چه چیزی هستند؟

واقعیت افزوده در فروشگاه ریک اوونز
واقعیت افزوده در فروشگاه ریک اوونز

دنیای فشن برای استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده از گالری‌ها و موزه‌ها درس می‌گیرد، گالری‌ها و موزه‌هایی که برای استفاده‌ی کمتر از کاغذ و تشویق بازدیدکنندگان به استفاده از تکنولوژی، اطلاعات و تصاویر بیشتر آثار را با استفاده از واقعیت افزوده در اختیار مخاطبانشان قرار می‌دهند. این موضوع می‌تواند یکی از راه‌هایی باشد که مشکل اتیکت‌های کاغذی و یا پلاستیکی محصولات فشن و زیبایی را حل کند.

بهناز فرهی؛ لباس آینده در دستان یک ایرانی
ادامه مطلب

خیال‌ پردازی‌های انسان به واقعیت می‌پیوندند!

تا اینجای کار از فواید مادی تکنولوژی واقعیت افزوده صحبت کردیم. اما باید بدانیم که این تکنولوژی در ایده ‌پردازی و خلاقیت‌ هم نقش بزرگی ایفا خواهد کرد. یکی از نکاتی که طراحان فشن اکثرا در طراحی آیتم‌ها در نظر می‌گیرند، کاربردی بودن آن‌هاست. اما واقعیت افزوده طراح را از محدودیت‌های بدن انسان رها می‌سازد و طراح می‌تواند به ابعاد جدیدی از خلاقیت راه پیدا کند. حالا که کاربران شبکه‌های اجتماعی روزانه از فیلتر‌های دیجیتال استفاده می‌کنند و به فیلتر‌های نامتعارف علاقمند شده‌اند، برندها و طراحان فشن هم می‌توانند لباس‌هایی طراحی کنند که فقط به صورت مجازی قابل استفاده باشند و بخشی از درآمد خود را از این راه به دست بیاورند.

آیا تکنولوژی راهی برای نجات زمین است؟

مد پایدار هم در دسته‌ی حامیان این لباس‌های مجازی قرار می‌گیرد، چون که محبوبیت این لباس‌ها می‌تواند مشکلات محیط زیستی صنعت فشن را تا حد بسیاری کاهش دهد. همانطور که می‌دانیم صنعت نساجی و فشن یکی از آلوده‌ کننده‌ترین صنایع جهان است و روی آوردن به خرید لباس‌های دیجیتال می‌تواند از این آلودگی‌ها بکاهد و مصرف‌گرایی را در سیستم زندگی انسان‌ها کمرنگ کند. گرچه فعالان محیط زیست همچنان بر سر مضر یا مفید بودن پیشرفت تکنولوژی برای محیط زیست اختلاف نظر دارند، تکنولوژی و جهان دیجیتال روز به روز پیشرفت می‌‌کند و بخش‌های بیشتری از زندگی انسان را در بر می‌گیرد.

باید به یاد داشته باشیم تا رسیدن به جهانی دیجیتال دهه‌‌ها فاصله داریم و شناخت ضرر‌ها و فایده‌های بلند مدت این جهان در گرو گذر زمان است. اما همچنان این حقیقت وجود دارد که اعمال ما در زندگی آیندگان تاثیر خواهد داشت و برداشتن هر قدمی به سوی تغییر باید با فکر و تحلیل دقیق انجام شود.

۱۲ استارت آپ مد و فشن محبوب در دنیا

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی مالکیت مطالب منتشر شده بر عهده‌ی مجله‌ی کمد سارک می‌باشد، هرگونه بازنشر بدون ذکر منبع و یا ارجاع در هر شبکه‌ی اجتماعی بدون کسب اجازه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

لینک‌های مفید
کمد سارک در شبکه‌های اجتماعی

Completing this form is to improve the content of the magazine.