چطور شخصیت را از روی لباس پوشیدن بشناسیم؟

ارغوان خواجه محمدی
26 می 2024
موضوعاتی که به آن می‌پردازیم

آیا واقعا می‌ توان شخصیت را از روی لباس قضاوت کرد؟

پاسخی که بسیاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از محققان به این سوال می‌دهند این است که شاید بتوان گفت ارتباطی بین نحوه‌ی لباس پوشیدن و شخصیت ما وجود دارد؛ اما این ارتباط آن‌قدر زیاد نیست که بتوانیم بر اساس آن قضاوت درستی از آدم‌ها داشته باشیم.

هم‌چنین موضوعی که تأثیر بیشتری بر نحوه‌ی پوشش ما دارد، حس‌وحال یا مود ماست. احتمالا هنگامی که کم‌حوصله هستیم، دوست نداشته باشیم لباس‌های شلوغ و پررنگ بپوشیم و اگر بخواهیم جایی مرکز توجه باشیم شاید استایل جسورانه‌تری انتخاب کنیم؛ البته همه‌ی ما ممکن است گاهی از لباسمان برای بهتر کردن حس ‌و حالمان نیز استفاده ‌کنیم.

رابطه‌ لباس و شخصیت چگونه است؟

افراد مختلف رابطه‌ی متفاوتی با لباس پوشیدن دارند. بعضی افراد به پوشش، به عنوان ابزاری برای ابراز خود نگاه می‌کنند؛ برخی از لباس استفاده می‌کنند تا آن‌طور که می‌خواهند به نظر برسند و برخی به پوشش خود اهمیت زیادی نمی‌دهند.

پس نمی‌توان صرفا بر اساس لباس پوشیدن از شخصیت افراد مطلع شد. چیزی که می‌توان به طور مطمئن درباره‌ی آن صحبت کرد این است که استایل و رنگ‌های مختلف چه پیامی را به دنیای بیرون مخابره می‌کنند؛ شاید بتوان بر اساس آن، برخی ویژگی‌های شخصیتی را به تیپ‌های مختلف نسبت داد.

در این مطلب ما از رابطه‌ی لباس و شخصیت می‌گوییم و این‌که هر استایل برای بیننده چه معنایی دارد. شما می‌توانید از این اطلاعات به نفع خود استفاده کنید تا آن‌طور که دوست دارید به نظر برسید یا با ذکاوت خود، از آن‌ها کمک بگیرید تا افراد مختلف را کمی بیشتر بشناسید.

ارتباط بین طرز لباس پوشیدن و شخصیت

تحقیقی در سال 2009 موضوع شخصیت‌شناسی از روی لباس زنان را بررسی کرد. در این تحقیق رابطه‌ی 5 عامل شخصیت یعنی وظیفه‌شناسی، برون‌گرایی، حساس بودن، سازش‌پذیری و آزاداندیشی را با انتخاب لباس زنان بررسی کردند و از نتایج آن‌ها می‌توان تصویری از پوشش افراد با شخصیت‌های مختلف ارائه داد.

لباس پوشیدن افراد درونگرا

در این تحقیق رابطه‌ی معناداری بین برون‌گرایی و انتخاب لباس پیدا نشد؛ اما طبق آن، لباس‌هایی با رنگ روشن و درخشان مثل زرد، احساس استرس و بی‌قراری را در فرد زیاد می‌کردند؛ پس شاید افراد درون‌گرا از پوشیدن آن خودداری کنند. همین‌طور افرادی که حساس‌ترند لباس‌های گشاد را ترجیح می‌دهند.

لباس خانگی سارک
ادامه مطلب

لباس پوشیدن افراد برون‌ گرا

طبق مطالعاتی در دهه‌ی 80 رابطه‌ای بین استایل جسورانه، مثلا رنگ‌ها و تیپ‌های متفاوت، با اجتماعی بودن افراد مشاهده شد. هم‌چنین در تحقیقی در دهه‌ی 50 میلادی به این نتیجه رسیدند که تزئینات روی لباس هم با اجتماعی بودن، ارتباط معناداری پیدا می‌کند.

لباس پوشیدن افراد موفق

طبق نتایج تحقیق سال 2009 افرادی که از ویژگی وظیفه‌شناسی که شامل سخت‌کوشی، نظم و قابل اعتماد بودن می‌شود، لباس‌های رسمی‌تر مانند کت‌شلوار را ترجیح می‌دهند؛ پوشیدن این لباس‌ها حس حرفه‌ای و مدیر بودن را در زنان نیز افزایش می‌دهد.

در عین حال افرادی که از ویژگی سازش‌پذیری بالاتری برخوردارند و ریسک کم‌تری می‌کنند، در لباس‌هایی با رنگ و استایل جسورانه‌ و هم‌چنین تیپ‌هایی که بیش از حد غیررسمی و راحت هستند، احساس راحتی نمی‌کنند.

استایل و شخصیت

استایل ما می‌تواند نمایانگر مسائلی زیادی مانند ارزش‌ها، باورها و حال‌وهوایمان باشد. بسیاری از سبک‌های پوشش به گروه‌هایی از اجتماع تعلق دارند که فقط به نوع لباس پوشیدن خلاصه نمی‌شوند و گاهی به سبک مورد علاقه‌ی موسیقی، شغل و حتی نحوه‌ی زندگی کردن نیز گسترش می‌یابند. در واقع یکی از دلایلی که ما ممکن است از این سبک‌ها پیروی کنیم این است که در جامعه افراد هم‌فکر خود را پیدا کنیم و با آن‌ها ارتباط بگیریم؛ پس هر کدام از این استایل‌ها را که گروه قابل توجهی دنبال آن هستند، می‌توان بررسی کرد و از شخصیت و باورهایشان سردرآورد.

شخصیت شناسی استایل بوهو

استایل بوهو در ابتدا از بوهمین‌های اهل رومانی الهام گرفته شده و در دهه‌ی 70 به اوج خود رسید. این سبک معمولا با داشتن شخصیتی معنوی شناخته می‌شود. کسی که این استایل بخش بزرگی از کمدش را تشکیل می‌دهد معمولا مانند هیپی‌ها مخالف مصرف‌گرایی و قوانین سخت‌گیرانه‌ی دنیای مدرن است. فرد بوهمین احتمالا آدم خلاقیست و با طبیعت رابطه‌ی خوبی دارد.

این استایل شاخه‌ای به نام Boho Chic هم دارد که برندهای لوکسی مثل Chloe از سردمداران آن هستند. این شاخه با برخی عقاید اصلی این سبک مثلا مادی‌گرا نبودن تناقض دارد زیرا بعضی از لباس‌های Chloe به قیمت 26000 دلار نیز به فروش می‌رسند. افراد پولداری که از این سبک پیروی می‌کنند احتمالا دوست دارند خود را متواضع و روشن‌فکر جلوه دهند؛ هم‌چنین احتمالا سفر به مناطق طبیعی یکی از تفریحات اصلی این افراد است. اگر با این استایل آشنایی ندارید مقاله استایل بوهو یا بوهمین چیست؟ را مطالعه کنید.

شخصیت شناسی استایل بوهو - چطور شخصیت را از روی لباس پوشیدن بشناسیم؟
استایل بوهو شیک از برند Chloe
استایل بوهو شیک از برند Chloe

شخصیت شناسی استایل Grunge (گرانج)

بلوز چهارخانه، شلوار جین پاره و کثیف، چکمه‌های بزرگ و تیشرت‌هایی با لوگوی یک گروه موسیقی محبوب؛ این سبک، فرمی از استایل پانک است که در دهه‌ی 90 محبوبیت زیادی پیدا کرد و تا امروز هم محبوبیتش را به خصوص میان جوانان و نوجوانان حفظ کرده است. کسانی که این استایل را به تن می‌کنند، احتمالا درونگرا هستند و دوست دارند در نظر دیگران باحال به نظر برسند؛ اما در عین حال ادعا می‌کنند که اهمیت زیادی به نظر دیگران نمی‌دهند. شاید بتوان گفت این استایل فرم شهری سبک بوهو است. اگر به این نوع استایل علاقمند هستید مطلب استایل گرانج چیست؟ را مطالعه کنید.

شخصیت شناسی استایل Grunge (گرانج)
شخصیت شناسی استایل Grunge (گرانج) - مجله کمد

شخصیت شناسی استایل (گوتیک) Gothic

شاید نام این سبک را در معماری شنیده باشید؛ ساختمان‌های بلند، کشیده، نوک تیز و پرجزئیاتی که انسان را مبهوت خودش می‌کند. سبک لباس پوشیدن گوتیک هم همین ویژگی‌ها را دارد. این سبک، آرایش غلیظ و مخصوص به خودش را دارد که شاید در دید یک انسان معمولی ترسناک به نظر برسد؛ اما اتفاقا داشتن تیپی متفاوت و جالب توجه باعث می‌شوند آن‌ها افرادی شبیه به خودشان را زودتر پیدا کنند و ارتباط بگیرند. گوتیک‌ها به جنبه‌های تاریک زندگی و زیبایی‌های آن توجه می‌کنند؛ اما به معنای افسرده و جامعه‌گریز بودنشان نیست.

غلتک جید چیست؟ با فواید و خواص آن بیشتر آشنا شوید.
ادامه مطلب

استایل گوتیک (Gothic Style) چیست؟

شخصیت شناسی استایل (گوتیک) Gothic
شخصیت شناسی استایل (گوتیک) Gothic - مجله کمد

شخصیت شناسی استایل ورزشی

افرادی که بیرون از باشگاه لباس ورزشی به تن می‌کنند به احتمال زیاد راحتی را اولویت خرید لباس قرار می‌دهند. آن‌ها به داشتن سبک زندگی سالم اهمیت می‌دهند و دوست دارند دیگران این را بدانند؛ زیرا این ویژگی بخش مهمی از شخصیتشان است و به آن‌ها اجازه می‌دهد با افراد هم‌فکر خود زودتر آشنا شوند.

شخصیت شناسی استایل ورزشی
شخصیت شناسی استایل ورزشی - مجله کمد

شخصیت شناسی استایل (پرپی) Preppy

مشخصه‌ی اصلی این استایل از فضای آکادمیک و دانشگاهی الهام می‌گیرد و در دهه‌ی 80 محبوبیت زیادی پیدا کرد. اگر سریال‌هایی درباره‌ی مدارس خصوصی اروپا یا آمریکا دیده باشید، احتمالا این استایل را بشناسید؛ زیرا بسیار شبیه به یونیفرم‌های دانش‌آموزان این مدارس است. تیپ پرپی از استایل‌های دیگری مثل کلاسیک و مینیمال نیز بهره می‌گیرد و مانند این دو به خرید لباس‌هایی بدون زمان و همیشه شیک اشاره دارد. افرادی که این استایل را به تن می‌کنند احتمالا به تحصیلاتشان اهمیت زیادی می‌دهند و دوست دارند اصیل و بااطلاعات به نظر برسند. هم‌چنین تعلق داشتن به طبقه‌ی اجتماعی بالا چیزیست که آن‌ها دوست دارند مخابره کنند.

می‌توان گفت ترند Old Money هم، نوع امروزی‌ تر استیل پرپی است؛ زیرا هر دو به نوبه‌ی خود سعی دارند تعلق داشتن به طبقه‌ی اجتماعی‌ بالا و نوکیسه نبودن را نشان دهند.

شخصیت شناسی استایل (پرپی) Preppy
شخصیت شناسی استایل (پرپی) Preppy - مجله کمد
استایل Old Money

شخصیت شناسی استایل (رسمی/اداری) Business

البته این استایل با تیپ اداری که در ذهن ماست فرق دارد، اما نقاط مشترکی نیز با آن دارد؛ احتمالا کار کردن و توجه به آن، محوریت زندگی افرادی با استایل بیزنسی است. این تیپ را شاید بر تن وکلا، صاحبین کسب و کار و کارمندان بانک دیده باشید. آن‌ها شخصیت خود را بر اساس شغلشان تعریف می‌کنند و شاید نیاز باشد وقت بیشتری برای شناخت خود واقعیشان بگذارید؛ اما آن‌ها احتمالا اهداف مشخصی برای زندگیشان دارند و می‌دانند از آن چه می‌خواهند.

شخصیت شناسی استایل (رسمی/اداری) Business

شخصیت شناسی استایل آوانگارد

استایل پیشرو یا آوانگارد را بیشتر افرادی می‌پوشند که دوست ندارند شبیه دیگران باشند. آن‌ها به ایده‌ی پشت لباس‌ها اهمیت زیادی می‌دهند و دوست دارند کاشف تمام برندهای نو و خلاق باشند. شاید این افراد روحیه‌ی ماجراجویی داشته باشند که بخواهند آن را از طریق پوشش خود نشان دهند یا تمایل داشته باشند در دید دیگران متفاوت به نظر برسند. چیزی که آوانگاردها پوشیدنش را آغاز می‌کنند ممکن است بعدها ترند شود.

شخصیت شناسی استایل آوانگارد

شخصیت شناسی استایل مینیمال

استایل مینیمال بر اساس استفاده از کمترین اجزای لباس برای ایجاد یک استایل ساده ولی شیک بنا شده است. افرادی که به این تیپ پایبندند، احتمالا در زندگی هم مانند کمدشان کمتر ریسک می‌کنند. آن‌ها احتمالا افرادی منظم هستند که برای زندگیشان برنامه دارند و معمولا غیرقابل پیش‌بینی رفتار نمی‌کنند.

شخصیت شناسی استایل مینیمال

شخصیت شناسی استایل ماکسیمال

این استایل برعکس مینیمال است. تیپ ماکسیمال پر از رنگ است و از استفاده از طرح و نقش‌های متعدد نمی‌ترسد. افرادی هم که از این استایل پیروی می‌کنند معمولا زود حوصله‌شان سر می‌رود و استایلشان را وسیله‌ای برای برطرف کردن این حس می‌بینند. آن‌ها احتمالا به تجربه‌های جدید علاقه دارند و زندگی روزمره‌شان را تبدیل به ماجراجویی می‌کنند. احتمال زیادی دارد که ماکسیمال‌ها از لباسشان به عنوان وسیله‌ای برای ابراز خود استفاده کنند.

شخصیت شناسی استایل ماکسیمال

منابع:

راهنمای خرید لباس بارداری؛ لباسی برای خاطرات خوب
ادامه مطلب

graziadaily.co.u

www.harpersbazaar.com

www.rebelsmarket.com

www.attitudeclothing.co.uk

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه‌ی حقوق مادی و معنوی مالکیت مطالب منتشر شده بر عهده‌ی مجله‌ی کمد سارک می‌باشد، هرگونه بازنشر بدون ذکر منبع و یا ارجاع در هر شبکه‌ی اجتماعی بدون کسب اجازه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

لینک‌های مفید
کمد سارک در شبکه‌های اجتماعی

Completing this form is to improve the content of the magazine.