چندین سده است که انسان از فشن به عنوان ابزاری برای بیان هویتش استفاده میکند و در دورانی که زمانی زیادی را عموم مردم در فضای مجازی صرف میکنند، این طبیعیست که بشراز مد همچنان بهرهی بیشتری برای بیان هویتیش ببرد حتی بیشتر از قبل. با تغییر نسل و تقاضای رو به رشد داراییهای دیجیتال (NFT)، فشن در متاورس حضور پررنگی دارد تا برای استیتمنت نسل جدید و اظهار هویتش، اهرمی تسهیلگر باشد.
با حضور گسترده برندهای جهانی در فضای متاورس تغییراتی بزرگ در دنیای مد در حال وقوع است، مجله کمد سارک به نمایندگی از برند سارک به عنوان یکی از تیمهای پیشرو، با آشنایی با این اتفاق مهم و تاثیرگذار با رویداد MODONEXT همراه شده است تا در این دنیا هم مسیر شوند.
اگر مایل به تولید محتوای تخصصی در صنعت فشن برای کسبوکار خود هستید، تیم کمد آمادهی همکاری با شماست.
از طریق ایمیل با ما در تماس باشید.
از ســـالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ کـــه اکثریـــت کشـــورهای دنیـا، بـا محدودیتهـای حاصـل از پاندمیـک Covid-19 دسـت و پنجـه نـرم میکننـد، صنعـت جهانـی فشـن، بـا شـرایطی سـخت و چالش برانگیز روبـرو شـده اسـت. امـــا پـــس از دو ســـال اختـــلال در کارهـــا، ایـــن صنعـــت، درحــال یافتــن جایــگاه خــود اســت. بـا وجـود وزش بادهـای مخالـف، نشـانههایی از بهتـر شـــدن شـــرایط در اواســـط ســـال ۲۰۲۱ دیـــده شـــدند؛ بـــه خصـــوص در بازارهایـــی کـــه نـــرخ اکسیناســـیون بالایـــی داشـــتند. در آمریـــکا، آزادتـــر شـــدن فضـــا باعـــث رشـــد چشـــمگیر “خریـــد انتقامجویانـــه” میـــان مصرفکننـــدگان شـــد کـــه پیشـــتر، در بازارهـــای چیـــن شـاهد آن بودیـم. اسـتایلهای مناسـبتی و “بازگشـت بـــه کار” در صـــدر لیســـتهای خریـــد مصرفکننـــدگان قـــرار گرفـــت.
داستان مد پایدار در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دههی ۹۰ شروع شده است؛ زمانی که Patagonia (کمپانی لباس آمریکایی) و Esprit (کمپانی لباس، اکسسوری، کفش و…) پایداری را همراه با تجارت خود به ارمغان آوردند. دلیل آن نیز مشاهده تخریب محیط زیست در اثر افزایش استفادهی نادرست منابع بود. این دو شرکت اصول مد را تعیین کردند و کار آنها به حرکتی الهام بخش و جدید در صنعت مد پایدار تبدیل شد. در اوایل دهه ۲۰۰۰، این جنبش به بسیاری از برندهای دیگر نیز گسترش یافت. از آن زمان، اهمیت پایدار در صنعت مد همواره درمیان متخصصان در سراسر جهان مورد بحث قرار گرفته است.
NFT مخفف ,non-fungible tokens یک دارایی رمزنگاری شده است که از طریق فناوری بلاک چین ایجاد، مدیریت و احراز هویت شد. بلاک چین سیستمی است که به NFTها اجازه میدهد از طریق ضبط تراکنشها در چندین کامپیوتر تایید شوند. چیزی که بلاک چین را منحصربهفرد میکند، این است که سوابق را نمیتوان تغییر داد که این ویژگی این سیستم را به یک سیستم عالی برای ردیابی و شفافیت تبدیل میکند.
NFTها در کیف پولهای دیجیتال نگهداری میشوند و به عنوان اقلام ارزشمندی که در فضای دیجیتال معامله میشوند، عمل میکنند. NFTها را نمیتوان کپی یا هک کرد. هیچ دو NFT یکسان نیستند. شما میتوانید یک بیتکوین را با بیتکوین دیگری مبادله کنید اما NFTها، غیرقابلتعویض هستند. وقتی یک NFT میخرید، بهجای دریافت یک شی فیزیکی، یک فایل منحصر به فرد با فرمتی مثل JPG دریافت میکنید که نمیتوان آن را با چیز دیگری جایگزین کرد. Crypto-currency یا ارزهای رمزنگاری شده، ارزهای مختلفی هستند که برای تجارت اقلام دیجیتال مانند NFT استفاده میشود.
حاضر هستید در دنیایی زندگی کنید که خودتان حضور فیزیکی در آنجا ندارید؟ یا مثلا لباسی را از جنس آتش به تن کنید اما هیچ آسیبی نبینید؟ قطعا این روزها با اسم متاورس زیاد روبهرو میشوید. یا حداقل موقع ورود به اکانت اینستاگرام، واتساپ یا فیسبوکتان اسم متا را همان ابتدا مشاهده کردهاید. متاورس یا همان فرا جهان بیشتر از آنچه که تصورش را میکردیم در همهی جوانب زندگی امروز ما رسوخ کرده است و به مرحلهای رسیده که مرز آن جهان و دنیای واقعیمان را هر روز محوتر میکند.
اگر از کاربران سوشال مدیا و به خصوص اینستاگرام و توییتر باشید به احتمال زیاد با ویدئوهای سه بعدی برخی از بیلبوردهای چین و کره جنوبی مواجه شدهاید. این بیلبوردها به صورت فیزیکی وجود دارند و از جاذبههای توریستی کشورهای شرق آسیا به شمار میروند و تکنولوژی جالب آنها باعث محبوبیتشان در شبکههای اجتماعی شده است. چندی پیش ویدئویی از ویترین فروشگاه زارا در نیویورک منتشر شد که ویترین زارا را مزین شده با ویدئویی همچون طراحیهای سه بعدی بیلبوردهای آسیای شرقی به تصویر میکشید.
استفاده از پوشاک و منسوجات هوشمند در سالهای اخیر بیش از پیش مورد توجه علاقهمندان مُد قرار گرفتهاست. با توجه به پیشرفت تکنولوژی استفاده از محصولات دیجیتال روز به روز افزایش مییابد، این محصولات دیجیتال شامل لباسهای هوشمند نیز میشوند.
در قرن حاضر همواره شاهد توسعه تکنولوژی و ارتباطات میان اشیا در دنیا بودهایم؛ به همین دلیل انتظار میرفت که این پیشرفت به لباسهای روزمره ما نیز برسد و زندگی را برای انسانها راحتتر کند.