پس از خرید هر وسیله ای، برای افزایش طول عمر آن کالا، باید به نکات مراقبتی ویژهی آن توجه کرد. اغلب داخل لباسها، نکات مهمی که باید برای نگهداری آن لباس رعایت کنیم، درج شده است. در واقع این نکات باعث میشود که شما بهتر لباستان را بشناسید تا به بهترین نحو بتوانید از آن مراقبت کنید و در نتیجه عمر لباستان را افزایش دهید.
در این لیبل ها نوع و درصد الیاف تشکیل دهنده لباستان و همچنین طریقهی شست وشوی آن را برایتان به شکل نمادین توضیح داده است.
در ادامه ترفند و تکنیکهایی که باعث میشوند طول عمر لباستان افزایش یابد را باهم بررسی میکنیم. با ما همراه باشید…
عمر لباس و شست و شوی آن
برای شستن لباسها باید به نکاتی که روی برچسب راهنمای داخل لباس است توجه کنیم؛ تا متوجه شوید لباس چگونه باید شسته شود.
- شستن با دست یا ماشین لباس شویی
- درجه دمای آب
- مدت زمان شست وشو
- نوع مواد شوینده
این نکات ذکرشده در بالا، اصلی ترین نکاتی هستند که هنگام شست و شو باید به آنها توجه شود.
برخی از لباسها مجاز به شسته شدن در ماشین لباس شویی نیستند. اگر در راهنمای داخل لباس شما را از شستن با ماشین لباس شویی منع نکرده بود؛ شما باید لباسها را بر اساس رنگ، جداسازی کرده و به شکل پشت رو شده، داخل ماشین بیندازید.
سعی کنید از درجه حرارت خیلی بالا برای شستن لباسها با الیاف ظریف، دوری کنید. در طول زمان، این کار باعث میشود که تار و پود لباس دچار آسیب کمتری شود و در نهایت فرم اصلی لباس حفظ شود. حدالامکان مدت شست و شوی لباس را کاهش دهید و تایمر ماشین لباس شویی را متناسب با لباستان، تنظیم کنید.
شما باید لباسها را بر اساس رنگ، جداسازی کرده و به شکل پشت رو شده، داخل ماشین بیندازید.
شویندهای لباس و تاثیر آن بر عمر لباس
به دلیل اهمیت این فاکتور در آیتم های شست و شو، به شکل مجزا به توضیح این مورد پرداختیم. در هنگام شست و شو، انتخاب مواد شویندهی مناسب، یکی از ارکان اصلی برای مراقبت و افزایش طول عمر لباس است.
اول از همه بهتر است لباسها لکه گیری شوند و بعد به درون ماشین لباس شویی انداخته شوند. سپس به جنس و رنگ لباس توجه کنید؛ تصمیم بگیرید که میخواهید از پودر ماشین استفاده کنید یا مایع؟ در نظر بگیرید که در مواد تشکیل دهندهی اغلب پودرهای ماشین لباس شویی، از سفید کننده (بلیچ) استفاده شده است. این مورد به لباسهای ظریف، رنگی و مشکی آسیب میزند. پس بهتر است از مایع لباس شویی استفاده کنید که راحت تر در آب حل میشود. در نتیجه ذراتش دیگر بر روی بافت لباسها نمینشیند و منجر به رنگ پریدگی لباس نمیشود. توجه کنید لباسهای بسیار ظریف مثل سیلک را بهتر است با شامپو وآب سرد با دست بشورید؛ این کار کمترین آسیب را به تار و پود لباستان میزند.
خشک کردن لباس
همانطور که در ابتدا مطلب اشاره شد، نگهداری و تمیز کردن هر لباسی متفاوت است.بنابراین خشک کردن لباسها نیز متناسب با تنوع الیاف انها مختلف است. در همین راستا اطلاعاتی بر روی برچسب های لباس نوشته شده است که باید به آنها توجه نمود. به طور کلی میتوان خشک کردن لباسها را به چهار دسته تقسیم کرد.
- خشک کردن بوسیلهی چرخش ماشین لباسشویی
- خشک کردن بر روی بند پس از گرفتن آب اضافی از لباس
- خشک کردن لباس بدون آب گیری کردن بر روی بند
- خشک کردن بر روی سطحی مسطح پس از خروج آب اضافی از لباس
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که گاهی بر روی برچسب داخلی برخی از لباسها عبارت DO NOT WRING OR TWIST نوشته شده است؛ در واقع این گونه لباسها را نباید به هیچ وجه با دست و یا با ماشین لباسشویی خشک کرد و فقط برای گرفتن آب اضافی لباس، کمی باید آنها را تحت فشار قرار دهید.
لباسهای پشمی را چگونه نگهداری کنیم ؟
لباس های پشمی و یا پلیورهای بافتنی در صورت آویزان شدن بر روی بند، کش می آیند و تغییر فرم میدهند. پس این لباسها را بر روی سطحی مثل سبد پهن کنید که آب اضافی ان از زیر سبد خارج شود.
همچنین در نظر داشته باشید که لباسهای سفید را در معرض آفتاب و لباس های رنگی را در سایه خشک کنید. در هر دو حالت حتما در مجاور هوای آزاد و محیط باز باشند تا از رشد باکتریها جلوگیری شود.
اتو کردن
اولین نکته مهم این است که به راهنمای لباس حتما توجه کنید؛ ببینید لباس مد نظر قابلیت اتو کردن را دارد یا خیر. اگر شما مجاز به اتو کردن بودید، درجه حرارت اتو خود را متناسب با الیاف لباس انتخاب کنید. برای مثال پارچههای الیاف طبیعی را باید با حرارت خیلی پایین اتو کرد.
یک ترفند کاربردی برای اتو کردن لباسهایی با الیاف ظریف این است که یک پارچه سفید را بر روی آن بیاندازید. این کار باعث میشود از حرارت مستقیم اتو با پارچهی لباس، جلوگیری شود و به مقاومت الیاف کمک کند.
ترجیحا لباس را به پشت اتو کنید که حرارت باعث تعییر رنگ لباس نشود. نکته مهم دیگر این است که برخی از لباسها با کشیدن اتو، بافت آنها دچار گسستگی میشود. در این صورت به کمک تنظیم بخار، با گذاشتن و برداشتن و تا حد امکان بدون کشیدن اتو، لباس مد نظر را اتو میکنیم.
نگهداری لباس در کمد
این آیتم برای لباسهایی که کمتر از آنها استفاده میکنیم و اغلب در کمد لباسهایمان است، بسیار کاربردی است. استفاده از چوب رختی مناسب برای حفظ حالت و فرم لباس بسیار اهمیت دارد. مثلا چوب رختی برای کتهای رسمی با چوب رختی پیراهن متفاوت است؛ که باعث میشود فرم سرشانه به شکل اولیهاش باقی بماند.
برخی از لباسهای کشی و بافتنی، قابلیت آویزان کردن ندارند و بعد از مدتی کش میآیند و دفرم میشوند. بهتر است اینگونه لباسها را تا کرده یا مثل یک شلوار، دور چوب لباسی بیندازید.
بهتر است دامن و شلوارها را به شکل ایستاده اویزان کنیم. برای این کار، ربانهایی که معمولا داخل کمر دامنها دوخته میشود را به کنارهای چوب رختی اآویزان میکنیم. برای شلوارها نیز از چوب رختیهای گیره دار بهره میبریم. و نکته آخر در این قسمت؛ بهتر است لباسهای رسمی را در کاور گذاشته و بعد در کمدتان قرار دهید.
محافظت لباس در برابر حشرات
هنگام تغییر فصل، برخی از لباسهایمان را انبار میکنیم که در سال آینده از انها استفاده کنیم. برای محافظت این دسته از لباسها باید محفظهی نگهداری آنها نسبت به ورود هر نوع حشرهای عایق باشد. هیچ چیزی به اندازه یک بید بزرگ نمیتواند به لباسهایتان آسیب برساند. در این شرایط میتوانید، برای مقابله با این قاتلان ریز لباسهایتان، از چند روش زیر استفاده کنید:
- چوب سدر
- میخک
- اسطوخودوس
چوب سدر یک دشمن سر سخت برای این حشرات موذی است. البته ترجیح ما کیسهای است که پر از گلهای اسطوخودوس (لاوندر) باشد. شما میتوانید با کیسه های کوچک لاوندر، علاوه بر دور کردن حشرات، عطر و بوی مطلوبی به لباسهایتان بدهید. اسطوخودوس یک ضد عفونی کننده طبیعی است که قدرت بیشتری نسبت به سدر دارد.
برای محافظت و نگهداری از لباسهایتان شما چه نکاتی را رعایت میکنید؟
یک پاسخ
بسیار کاربردی و مفید
تشکر فراوان🙏